Arkiver

BusinessNyheder

Der er gang i virksomhedssalget herhjemme

Virksomhedshandler

Markedet for køb og salg af danske virksomheder er det bedste i mange år. Likviditeten hos investorer og kapitalfonde er høj, og opsvinget ser ud til at fortsætte.

Ifølge flere af de store corporate finance-afdelinger i Danmark, er markedet for virksomhedshandler så at sige brandvarmt.

Faktisk har markedet ikke været så godt, som det er nu i mange år, og ifølge Christian Lindholm, chef for Danske Banks corporate finance-afdeling, skal man helt tilbage til 1998 og 1999 for at finde en lignende aktivitet, skriver Børsen.

“Der er masser af likviditet både hos kapitalfondene og investorerne generelt, børsmarkedet er positivt, og der er stor appetit fra banker og långivere til at låne penge ud til virksomhedshandler. Så den samlede cocktail, der skal til for at have et godt marked, er der i øjeblikket,” siger Christian Lindholm til Børsen.

Et varmt marked, der holder temperaturen ind i 2017

Interessen får priserne til at stige, og opsvinget i markedet ser ud til at fortsætte ind i 2017, siger nordisk chef for Nordeas corporate finance-afdeling, Harald Grøn, også til Børsen.

Men det modsatte var faktisk frygten efter briterne trådte ud af EU denne sommer. Der havde eksperter frygtet, at pusten ville gå af markedet, og salgsprocessor ville blive bremset. Men nu et par måneder efter afstemningen, ser det lyst ud for i hvert fald det danske og nordiske marked.

“Der er mange købere, og bankerne er lånevillige. Så alle parametre er til stede for, at M&A-markedet forbliver meget aktivt,” siger Søren Johansen, partner i kapitalfonden Altor Equity Partners til Børsen.

Skriv et svar