Arkiver

Kategorier

FintechGuideNyhederPlatform

Hvor skal du investere dine penge henne? Og hvem skal du lytte til?

Investeringsmuligheder.dk er en ny platform, der fokuserer på uafhængig rådgivning om investering til de danske investorer. Ifølge stifteren, Monica Lopez, giver de danske investeringsinteresserede nemlig alt for meget i omkostningsudgifter i banken. Nu er de klar med relanceringen af deres nye og forbedrede platform.

Finanser og investeringer kan være noget forvirrende noget. Derfor går de fleste til banken efter hjælp, for det er vel dem, der ved mest om den slags, er det ikke?

Ikke nødvendigvis, hvis man spørger Monica Lopez fra Investeringsmuligheder.dk. Hun anslår, at den almindelige investor kan spare i omegnen af 12.000 kroner årligt pr. forvaltet million.

“Bankerne får det til at se ud som om, at deres investeringsrådgivning er gratis, men det passer ikke. I virkeligheden tjener banken milliarder på rådgivningen, men forbrugerne kan ikke isoleret se, hvad prisen er. Det kan de med en uafhængig rådgiver,” siger hun til Børsen.

Tag stilling til dine omkostninger

Siden platformen gik i luften i april har de modtaget flere tusinde besøgende og genereret flere hundrede henvendelser til uafhængige rådgivere.

“Vi er kommet et skridt videre med vores mission, som er at skabe gennemsigtighed og motivere danskerne og hjælpe alle til at tage stilling til de omkostninger, de betaler til banken eller pensionkassen for forvaltningen af deres opsparede midler,” siger Monica Lopez i en pressemeddelelse.

Hun kan også melde, at de nu har videreudviklet deres koncept til kun at omfatte uafhængige rådgivere, der ikke modtager nogen form for provision fra investeringsforeninger. Det har de valgt, fordi de mener, at de uafhængige rådgivere bedre kan tilgodese brugernes interesser, end de rådgivere, der er i lommen på investeringsforeningerne.

Ideen kom fra en personlig undring

Bag sitet står danske Monica Lopez, der har en professional fortid i Dubai som rådgiver for en række store, mellemøstlige kapitalfonde.

Hun og familien er for nylig vendt hjem til Danmark, og hun studsede over, hvor meget bankerne sidder på markedet for investeringrådgivning. Hvorfor accepterer danskerne år efter år, at deres opsparing bliver spist af skjulte omkostninger og ledt ind i dårlige aktiefonde uden nogen konsekvens?

Med sitet ønskede hun, at skabe en gratis og uafhængig platform, som samler en række forvaltere og oplyser brugerne om deres strategi.

“Når det går op for en, hvor meget bankerne tager, bliver man nødt til at undersøge de alternativeinvesteringsmuligheder,” siger Monica Lopez i en pressemeddelelse.

Hendes vision med sitet er at hjælpe danske investorer og motivere dem til at søge alternativ rådgivning frem for den banken tilbyder samt øge gennemsigtighed, da der findes en del forskellige gebyrstrukturer på markedet.

Gennemsigtighed er nøglen

For at skabe bedre overblik over mulighederne med uafhængig rådgivning, har Investeringsmuligheder.dk optimeret siden, så brugeren nu får tilsendt tre uforpligtende tilbud fra tre forskellige rådgivere. Det mener platformen, er med til at holde konkurrencen i hævd og derved skabe merværdi for deres brugere.

Og hvis man er i tvivl om sine årlige omkostninger, kan man benytte sidens omkostningsberegner og se, om man eventuelt kunne spare nogle af omkostningerne væk ved at skifte rådgiver.

“Vores mål er at skabe fri konkurrence og gennemsigtighed på rådgivningsområdet, så du kan få den bedste rådgivning, til den bedste pris,’’ siger Monica Lopez til Børsen.