Arkiver

BusinessNyheder

Investorfradrag skal gøre det lettere for startups at skaffe kapital

Skattefradrag

Regeringen vil indføre et fradrag til investorer for at gøre det lettere for startups og små virksomheder at skaffe kapital.

Regnestykket kan lyde således: Investér op til 650.000 kroner i små, nystartede virksomheder, og få de 90.000 kroner retur i skat. Sådan kan virkeligheden komme til at se ud med regeringens forslag om et nyt investorfradrag, skriver Børsen.

Fradraget er en del af regeringens 2025-plan, og business angel Peter Sandberg kalder forslaget interessant i et interview med Børsen. Peter Sandberg er nemlig interesseret i at investere sin egen formue i nye selskaber, efter han tidligere på året solgte sin andel i fondsmæglerselskabet PP Capital, og dermed peger han lige ind i fradragets målgruppe.

Med Sverige og Storbritannien som rollemodeller

Det skal nemlig være muligt at få fradrag for halvdelen af ens investeringer i unoterede selskaber op til indskud på 650.000 kroner om året. Lignende ordninger findes i forvejen i Sverige og Storbritannien, hvor det dog også gælder aktieindkomst og ikke kun personlig indkomst, skriver Børsen.

Det er dog stadig risikovillig kapital, og det er nok mere viljen til at løbe netop en risiko med sin investering, som komme til at afgøre udfaldet, mener skattepartner i PwC, Søren Bech.

Skriv et svar