Arkiver

BusinessNyheder

Nets vil hente milliarder på børsnotering

Selskabet bag Dankort og Betalingsservice har netop officielt meldt ud, at Nets skal børsnoteres.

I en fondsbørsmeddelelse torsdag går Nets, selskabet bag Dankort og Betalingsservice, officielt ud med nyheden om, at Nets skal børsnoteres på Fondsbørsen, Nasdaq København.

Børsnoteringen skal indhente 5,5 milliarder kroner til Nets gennem udstedelse af nye aktier og et delvist salg af eksisterende aktier fra nuværende aktionærer i Nets, står der i meddelelsen.

Pengene skal ifølge Nets bruges til at betale eksisterende gæld.

Nets er i dag ejet af tre ejere; Advent International Corporation med 43,5 procent, Bain Capital Private Equity også på 43,5 procent gennem forskellige fonde og danske ATP på fem procent.

En attraktiv investering

Børsnoteringen af Nets er næste skridt i udviklingen af koncernen efter en periode med kraftig vækst og en række større investeringer, fortæller CEO i Nets, Bo Nilsson i meddelelsen.

“Nets fremstår nu som en stærkt forretningsorienteret, kundevendt, innovativ og førende spiller på det hurtigt voksende marked for digitale betalinger. Vi er overbeviste om, at disse forandringer i kombination med vores unikke forretningsmodel og vores medarbejderes exceptionelle indsats sikrer os en central position til langsigtet vækst og gør os til en attraktiv investering for potentielle investorer,” siger han.

Hos ATP støtter Carsten Stenvad, administrerende direktør beslutningen.

“Omdannelsen af Nets har langt overgået vores forventninger, og har været en meget attraktiv investering for vores pensionsopsparere. Vi ser frem til fortsat at støtte Nets i den næste fase, og det vil fortsat være som aktionær,” siger han i meddelelsen.

Hvor stort udbuddet ender med at blive, vil bliver oplyst i forbindelse med offentliggørelsen af prospektet, hvor de endelige detaljer også vil fremgå.

Skriv et svar