Coworking spacesEventsIværksætterlivNyheder

Founders House fejrede femårs jubilæum med storstilet åbent hus

Solen skinnede højt på himlen og temperaturerne var gavmilde, da Founders House Open Day blev skudt i gang. Lige fra starten var der fremmødt en masse håbefulde mennesker, som hurtigt blev spredt ud på de forskellige talks. Trendsonline var med på en lytter.

Der var fart over feltet med mellem to og nogle gange tre præsentationer eller rundvisninger ad gangen. Så handler det om at have udset sig de vigtigste startups, memorere tidsplanen og planlægge sig ud af det. Og der var i sandhed noget for enhver smag og iværksætter.

Tidligt op og i gang

Første talk, Trendsonline overværede, var Vaavuds præsentation af, hvordan de brugte user surveys til at optimere deres produkt og definere deres forretningsplan for fremtiden. Der var mødt godt med deltagere op, selvom præsentationen startede allerede klokken ni om formiddagen – tidlig morgen for mange iværksættere. Dog blev man hjulpet godt på vej af kaffe og wienerbrød ad libitum.

Fotos af Rasmus Brun/Kemp & kjær
Fotos af Rasmus Brun/Kemp & kjær

Derfra handlede det om at finde næste spændende præsentation. Founders House dækker nemlig over ikke mindre end syv opgangsadresser inden for området, og alle steder bød dagen igennem på hver sit.

Næste skud på listen blev dog fundet og det endda i tide til at få en stol – som en af de heldige.

Det var nemlig Hufsy, Trendsonline havde udset dig. Startuppet er i gang med at eksperimentere med blockchain-teknologien, som blandt andet ligger til grund for bitcoin-industrien. Der opstod hurtigt en livlig debat med mange interesserede deltagere og snakken gik lystigt på tværs af bordet om mulighederne inden for blockchain og bankverden, men man skulle nok have en ret god forudgående forståelse for blockchain for at følge med i debatten. Ellers krævede det i hvert fald, at man lige lagde wienerbrødet fra sig og holdt tungen lige i munden.

Besøg fra Silicon Valley

I fuld fart over gården igen. Næste præsentation var nemlig Silicon Valley Life. Founders House havde inviteret Torsten Kolind fra Younoodle sammen med Chiara Portner og Marek Adamo fra Paradigm Counsel til at fortælle om livet i Silicon Valley.

Torsten Kolind, Chiara Portner, Marek Adamo. Fotos af Rasmus Brun/Kemp & Kjær
Torsten Kolind, Chiara Portner, Marek Adamo. Fotos af Rasmus Brun/Kemp & kjær

Det blev en afslappet uformel session, hvor det stod folk frit for at spørge ind til, hvilke emner de nu havde på hjerte. Der blev snakket meget om muligheder og udfordringer i forhold til at rykke virksomhed til staterne eller ligefrem starte noget op derovre på den anden side af Atlanterhavet.

Ikke uventet trak snakken selvfølgelig ud, for der var et godt fremmøde af både stiftere, potentielle iværksættere og andre interesserede. Til sidst måtte Torsten Kolind dog trække stikket, for Founders House havde et stramt program med mange tilbud at vælge imellem, og de derboende startups samt alle gæsterne skulle have brændstof på motoren.

E-sport og københavnernetværket #CPHFTW

Efter frokost på terrassen mellem bygningerne, i det der med rette kaldes Startup Village, gik det løs med flere inspirerende talks. Første talk, som Trendsonline deltog i, var en præstation fra Astralis, som administrerer et e-sport team i verdensklassen.

Her præsenterede de udviklingen inden for e-sport over de sidste otte til ti år, som ærlig talt har været vanvittigt imponerende.

I hast gik turen derefter over gården igen for at nå præsentationen fra #CPHFTW’s CEO, Christoffer Malling, akkompagneret af Daniel Mierzwinski fra Sponsta. Her gik snakken om, hvordan man kan udvikle sin virksomhed gennem deltagelse i det innovative miljø, og hvordan #CPHFTW kan være et springbræt til et udvidet netværk. Daniel Mierzwinski var med for at fortælle om sin egen oplevelse med iværksætterlivet gennem #CPHFTW.

Vi har brug for at tiltrække internationale talenter

Derefter fulgte en stille periode, som overvejende blev brugt uden for i den sporadiske sol, på at genopfriske gamle venskaber, høre nyt om miljøet og møde nye mennesker.

Og så gik dagens højdepunkt i gang, nemlig receptionen med tilhørende paneldiskussion om regeringens rolle i udviklingen af det innovative miljø i Danmark. For vi har brug for, at det internationale talent kan komme til Danmark og være med til at sikre en fortsat vækst. Det var panelet i hvert fald enige om, både iværksættere og politikere tilsammen.

Tre en halv time med bobler, innovativ snak og networking. Den perfekte måde at fordøje en hel dag med spændende præsentationer og et hoved, der nærmest snurrer af innovation og iværksætteri.