Arkiver

BusinessFintechNyhederPlatform

Nordens første formueplatform rejser markant millioninvestering

Northholders, investering, formuepleje

Nordens første digitale platform for formuepleje har landet en millioninvestering, allerede inden platformen officielt bliver lanceret. Northholders vil gøre formuepleje 100 procent digital og seks gange billigere end i dag.

Der er lige en måned endnu til den nordiske formuepleje-platform går i luften, men investorerne tror på projektet. Så meget at Northholders allerede har landet, hvad de kalder en anseelig millioninvestering.

Northholders er en uvildig digital investeringsplatform, som designer og vedligeholder investorers porteføljer. Platformen vil banke støvet af de traditionelle banker og investeringsforeninger og gøre formuepleje op til seks gange billigere end de traditionelle aktører på markedet, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Et markant millionbeløb fra store investorer

Hvor stor investeringen præcis er, kan Northholders desværre ikke afsløre af konkurrencehensyn, siger Anders Hartmann, administrerende direktør og medstifter af Northholders, men der er altså tale om et pænt stort millionbeløb.

Investeringen kommer fra investerings- og udviklingsselskabet Capnova, business angel Thomas Jensen og North-East Venture. De tror på, at formuepleje og investeringsrådgivning, som vi ser det i dag, bliver erstattet af datadrevne, digitale platforme i løbet af de næste 10 til 15 år. Og her er Northholders altså nordiske foregangsmænd.

“Northholders er en interessant investering for Capnova, fordi de leverer et produkt med en høj grad af gennemsigtighed, hvor omkostningerne er holdt i bund, og som er nem at bruge,” siger investment manager hos Capnova, Per Chrom-Jacobsen i pressemeddelelsen.

Stor rift om formuerebellen fra start

Han forklarer, at der sker en kæmpe udvikling i den finansielle sektor, og at det er en helt naturlig del af det, at også formue- og investeringsrådgivning bliver udfordret digital. Og i investorkredse er der en udpræget tro på, at Northholders kan komme med den teknologi, der populært sagt vil disrupte bankernes priser og service, siger Anders Hartmann.

“Vi var faktisk overraskede over den rift, der var om os, og vi havde en del flere investorer, der bød ind, men vi har valgt investorer, som vil være med på den lange bane. Investorerne ser mulighederne nu og her, men også på sigt. Det giver os ro og større økonomiske muskler at spille med, når vi for alvor skal banke rust af en branche, som ikke har tænkt nyt i årevis,” siger han i pressemeddelelsen.

Digital disrupter lægger op til samarbejde

Finanstilsynet har netop kritiseret banksektoren for priserne på pensionsmarkedet, konkurrencesituationen generelt og de uigennemsigtige omkostninger. Northholders vil lade kunderne tage ejerskab og skabe mere gennemsigtighed til lavere priser.

”Vores algoritme er baseret på den samme metode, som bruges af de mest professionelle investorer, og vi ser jo netop muligheden for, at bankerne kan blive en aktiv medspiller i at sikre markedsafkast til lave omkostninger. Vi kommer selvfølgelig med et produkt som på papiret er i konkurrence, men bankerne og fintech start-ups kan give hinanden meget. Det tror vi i sidste ende kommer forbrugerne til gode,” siger Michael Albrechtslund, formand i Northholders i pressemeddelelsen.

Northholders går i luften 1. oktober i samarbejde med Københavns Andelskasse, den første partnerbank for platformen.

Personlig erfaring åbnede op for ny virksomhed

Bag platformen står ud over Michael Albrechtslund, der har en baggrund koncerndirektør i Sparinvest, Anders Hartmann, som startede Danmarks første onlineauktion, Netauktion.dk, også medstifter og investeringsansvarlig Flemming Pedersen tidigere fra Nordea og CTO og medstifter David Harboe, bachelor i Softwareteknologi fra DTU med otte års erfaring med web- og appudvikling.

Idéen til Northholders kom til Anders Hartmann, som over næsten 10 måneder fik samlet sit dream team.

“Jeg har i mange år investeret i aktier, men fik for alvor idéen, fordi jeg stod med nogle midler efter at have solgt mit sidste startup. Det er drønsvært at investere selv og meget tidskrævende; analyser viser også, at gør-det-selv investorer ligger fire til fem procent under det gennemsnitlige markedsafkast per år,” fortæller han.

Man kan gå i banken og få rådgivning, siger han med citationstegn om rådgivning, fordi bankerne gerne anbefaler deres egne produkter. Det tjener banken på, men det er ikke nødvendigvis det bedste for dig som kunde. Investeringsforeningerne er nemlig aktivt forvaltede, de aktier, som man tror slår det generelle markedsudkast bliver aktiv udvalgt.

“Men ligesom med gør-det-selv investorene så kan investeringsforeninger heller ikke slå det generelle markedsafkast, og det bliver ikke bedre af at de samtidig tager to til tre procent  i omkostninger per år. Samtidig er det en manuel og gammeldags process med møder med ”rådgivere”, fysiske dokumenter og så videre. Det gider det yngre digitale segment slet ikke,” slår Andres Hartmann fast. 

Skriv et svar