Arkiver

BusinessNyhederUdland

Rapport: Danmark skal op i gear i digitaliseringskapløbet

DigitaliseringFoto: Intel Free Press

I landendes omstilling mod den digitale revolution er Danmark ved at sakke bagud. Det kan koste op til 150.000 arbejdspladser, slår ny rapport fast.

Vækst og 150.000 arbejdspladser kan gå fløjten, hvis ikke Danmark sætter fart under digitaliseringen. For selvom Danmark klarer sig godt i dag, er der ikke garanti for fremtiden, hvis landet hviler på laurbærene, viser ny rapport.

Det er konsulenthuset Boston Consulting Group, der har udarbejdet rapporten for Google, skriver Finans. Danmark, som er både europæisk og global frontløber digitalt, udvikler sig nemlig langsommere end andre lande, fortæller Peter Friis, topchef for Google i Norden og Benelux til Finans.

Vil blive overhalet af lande i Asien såvel som i Europa

”Hvis ikke vi gøre noget, bliver vi overhalet indenom af hastigt digitaliserede lande i Asien som Kina, Taiwan, Singapore og så videre. Men også europæiske lande vil overhale os,” siger han.

Rapporten fremhver blandt andet, at kun en fjerdedel af de små og mellemstore virksomheder i dag bruger deres hjemmeside som salgskanaler. Og udnytter man ikke digitaliseringen til fulde, kan fremtidige investeringer og talentmasser ryge ud af landet, advarer Peter Friis i Finans.

Skriv et svar