Arkiver

Nyheder

Instamic vinder Next Step Challenge 2016

I går blev vinderen af Next Step Challenge 2016 fundet ved en ceremoni i Esbjerg Musikhus. Blandt de mange inspirerende pitches skilte funklede et startup mere end de andre og hentede hovedpræmien på hele 250.000 euro.

13 startups fra hele verden gav deres livs pitch, da de præsenterede frugten af otte måneders intenst arbejde som deltager i acceleratorprogrammet Next Step Challenge 2016. Her skilte det amerikanske startup Instamic sig særligt ud. Med en dragende fire minutters præsentation og fremvisning af det fysiske produkt, var der ingen tvivl om resultatet.

Årets vinder blev San Fransisco-baserede Instamic, som vil disrupte markedet for lydoptagelse på samme måde som GoPro gjorde det for kameraer. Det var en tydeligt berørt direktør, der tog imod den store check og efterfølgende takkede de andre startups, NSC og dets samarbejdspartnere for et fantastisk forløb.

Verdens smarteste mikrofon

Instamic har designet hvad de selv kalder ”verdens smarteste mikrofon”. Prædikatet ”smart” dækker over en lang række features, som i sandhed gør produktet smart sammenlignet med konkurrerende produkter.

Blandt de nyttige features er selvfølgelig en høj lydkvalitet og alsidighed. Men mikrofonen er også både vandtæt, trådløs og wearable. Og så er selve produktet på størrelse med en lighter.

Mikrofonen skulle også være utrolig nem og intuitiv at bruge og kan samtidig synkroniseres med andre enheder eksempelvis GoPro.

”Find lyden du kan lide, placer mikrofonen tæt ved, tryk record og du er i gang,” siger Michele Baggio, Direktør og stifter af Instamic.

Manglede sparring med højeste lydkvalitet

Da Instamic søgte om at komme med i den eksklusive gruppe af deltagere i Next Step Challenge 2016, var det med et særligt mål for øje. Det unge startup søgte sparring med de bedste indenfor lydkvalitet. Med Instamic ville grundlæggeren Michele Baggio ikke blot skabe den smarteste mikrofon – den skulle også optage i høj nok kvalitet til, at professionelle ville kunne bruge den.

Blandt Next Step Challenge’s partnere fandt Instamic den perfekte sparringspartner i form af Bang & Olufsen.

”For mig repræsenterer Danmark toppen af kvalitet, design og performance indenfor lyd-industrien. Next Step Challenge har været hovedindgangen til dette unikke miljø,” siger Michele Baggio.

Acceleratorprogrammet har altså hjulpet det sprudlende startup tætter på sin vision og virksomheden takker ved at oprette sit europæiske hovedkvarter i Region Syddanmark.

 

Skriv et svar