Arkiver

Kategorier

NyhederPlatform

Matchmaking-startup hjælper studerende med erfaring og godter til cv’et

Leepio er et nyt startup. De har lanceret en platform, hvor studerende og virksomheder kan matchmake over tidsbegrænsede arbejdsopgaver. Det gør det nemmere for virksomhederne at finde den rette studerende til jobbet og giver de studerende rig mulighed for at samle erhvervserfaring.

De fleste studerende eller nyuddannede har oplevet situationen: Man skal have erfaring, for at få et job, men man skal have et job, for at få erfaring. De fleste virksomheder lægger meget vægt på relevant erhvervserfaring, når de får ansøgninger fra unge nyuddannede. Derfor er det oftest en fordel, hvis man har haft mulighed for at lande et relevant studiejob, mens man er under uddannelse. Det vil startuppet Leepio gøre nemmere.

Leepio er en platform, hvor både studerende og virksomheder kan oprette profiler med deres oplysninger og ønsker. Når en virksomhed har slået en opgave op, kan de studerende ansøge om jobbet. Virksomheden kan derfra screene ansøgerne via deres kompetencer og cv og finde den, de føler matcher bedst til jobbet.

Læs også: Startup lader studerende hente erhvervserfaring online

For de studerende betyder en profil på Leepio, at de har en lettilgængelig og udførlig profil med cv, oplysninger, kompetencer og oversigt over tidligere jobs, de har haft via platformen. Det giver virksomhederne et nemt overblik, og gør det nemt for de studerende at fremvise deres erfaring og kvalifikationer.

“Vi skal gøre alle studerende til freelancere,” forklarer Lasse Petersen, medstifter af Leepio.

Sikkerhed for både de studerende og virksomhederne

Leepio sikrer begge parter ved en fyldestgørende ansættelseskontrakt, som er udarbejdet af advokatfirmaet Hovmøller & Thorup. På den måde sikrer platformen at ansættelsen lever op til de lovmæssige krav i Danmark. Kontrakten indeholder de informationer, der er blevet indtastet i forbindelse med jobopslaget. Derved undgår både virksomhed og den studerende at ende ud i misforståelser omkring jobbeskrivelsen.

En anden feature ved Leepio, der kommer den studerende til gode, er, at alle studiejobbene er tidsbegrænsede. Dette har de valgt, for at give de studerende mulighed for at få så meget og så bred erfaring til deres cv som muligt, samtidigt med at de kan finde frem til præcis, hvor deres kompetencer og passion ligger henne.

Det skal være nemt

Leepio slår sig op på, at jobmatching skal være nemt og hurtigt, for både virksomhederne og de studerende. Derfor tager de sig af det administrative omkring ansættelseskontrakten og al informationen til begge parter. På den måde slipper både virksomheder og studerende at bruge en dælens masse tid på at sidde på forskellige jobbanker rundt omkring og søge efter enten det rette job, eller den rette ansøger.

Og så er Leepio så smart, at hvis man som virksomhed ikke finder den rette studerende til jobbet, så betaler man ikke for servicen.

“Vi har en no cure – no pay model, hvor man ikke betaler, med mindre man får en ansættelse. Vores største konkurrent er universiteternes jobbanker, men de tager penge for at oprette et jobopslag,” lyder det fra Lasse Petersen.