Arkiver

Kategorier

BusinessNyhederUdland

Skalerede selv i USA: Nu hopper han til nabovirksomhed og hjælper startups på samme rejse

Silicon Valley

Jakob E. Søderberg har selv prøvet at skalere sit tech-startup fra Danmark til USA. Der blev han grebet af mentaliteten, og da han fik muligheden for at hjælpe andre startups over Atlanten, sprang han ud i nyt job hos nabovirksomheden.

”Behøver jeg sige, at jeg glæder mig?” Ordene er Jakob E. Søderbergs. Han har netop fået både sikkerhedsgodkendelse og visum på plads, fået sit amerikanske nummer og er landet i Californiens tech-hub. Ikke at han ikke har sat sine fødder der før. Men nu er det hans arbejdsplads. Han har nemlig sluppet tøjlerne i sit tech-startup og er flyttet til Silicon Valley.

Læs også: SCALEit inspirerer startups, som vil til Silicon Valley

Jakob E. Søderberg var med til at stifte danske Arpedio, en software-as-a-service-virksomhed til salg mellem virksomheder. Virksomheden skalerede i 2015 til USA, men allerede inden da begyndte hans kærlighedsforhold til Silicon Valley.

”Jeg blev hurtigt forelsket i kulturen, åbenheden og mentaliteten. Alle hjælper alle, og Janteloven eksisterer ikke her,” fortæller han.

Nyt job hos Danmarks innovations-hub i Silicon Valley

Derfor bor han nu fast i området, er ikke længere del i den daglige drift i Arpedio, men er i stedet indtrådt hos Innovation Center Denmark, hvor han kan hjælpe andre startups med at skalere til USA. Præcis som han fik hjælp til i sin tid.

I 2014 deltog Arpedio nemlig i SCALEit, et program som bygger bro mellem Danmark og Silicon Valley og giver startups adgang til et netværk af verdensklasse. SCALEit er arrangeret i et samarbejde mellem Ygdrasil.me og netop Innovation Center Denmark.

Læs også: Arpedio satser på det amerikanske marked

Umiddelbart efter programmet besluttede Arpedio at åbne kontor i tech-dalen på Page Mill Road. Den samme gade, som Innovation Center Denmark holder til på. Jakob E. Søderberg og de tre andre stiftere skiftedes til at være på kontoret i Palo Alto i to til tre uger ad gangen.

”Man når at gøre sig mange tanker på vej til og fra Danmark på sådan en 11 timers flyvetur. Jeg har flere gange tænkt, at skulle jeg noget andet end Arpedio, så skulle det være et job på Innovation Center Danmark med at hjælpe danske tech-startups videre på en rejse som vores. Det ville være tæt på drømmejobbet,” fortæller han.

Vil hjælpe andre danske virksomeheder med alt fra forskning til netværk

Den mulighed bød sig så pludselig i år, og Jakob E. Søderberg greb den; et job som commercial advisor i Innovation Center Danmark.

”Her kan jeg i samarbejde med nogle virkelig dygtige kolleger hjælpe danske virksomheder med at udnytte økosystemet i Silicon Valley herunder forskning, venture capital, netværk, etablerede danske virksomheder og selvfølgelig de store tech-virksomheder som har base her,” siger han.

Læs også: Over 200 danske jobs skabt gennem SCALEit Ignite

Han er stadig en del af ejerkredsen i Arpedio og en del af bestyrelsen, men den daglige drift er han ikke længere involveret i. Og skulle han komme til at savne sit gamle team, så er de ikke langt væk. De bor nemlig i samme bygning på Page Mill Road i den sagnomspundne tech-hovedstad.