Arkiver

BusinessNyhederUngt Tech

Student-startups rejser mod Seoul på innovationsrejse

Sydkorea er hjemsted for nogle af verdens mest innovative tech-virksomheder, og nu rejser en række student-startups gennem Københavns Universitet og CBS mod Seoul for at netværke og udvikle deres apps og platforme.

Fem studerende sætter snart snuden mod Øst, hvor de gennem Københavns Universitet og Copehagen Business School skal på en uges IT Innovation Camp i samarbejde med Yonsei Universitet.

Yonsei Universitet ligger i Seoul i Sydkorea, og netop Sydkorea er spændende for tech-iværksættere. Univesitetet er blandt landets bedste uddannelsesinstitutioner og Sydkorea er hjemsted for nogle af de mest innovative tech-virksomheder i verden.

Gennem IT Innovation Camp får de studerende mulighed for at udvikle deres apps og platforme i samarbejde med sydkoreanske studerende i en række workshops.

Et anderledes forhold til teknologi

En af de studerende, Phillip Femø, fortæller til UCPH Innovation Hub, at han håber, Sydkorea kan vise sig at være indgangen til det asiatiske marked. Han har været med til at stifte startuppet Bundl, en platform for virksomheder inden for tekstil-, møbel- og brugskunst.

Han regner også med, at få nogle spændende interessenter i spil gennem de sydkoreanske studerendes netværk.

”Derudover har de sydkoreanske studerende et anderledes forhold til teknologi, som måske kan give os nye perspektiver,” siger han til UCHP Innovation Hub.

Håber på at få erfaringer og netværk med hjem

En af de andre studerende på campen er Michael Sommer, der har lavet platformen Akademio, som forbinder mennesker med know-how med folk, der ønsker at lære noget nyt. Øverst på hans ønskeliste er at få indsigt i den nyeste udvikling inden for IT-platforme og apps.

“Min forventning er, at de sydkoreanske studerende er godt inde i den rivende udvikling, der finder sted på disse områder, og håbet er, at vi også kan bidrage positivt til de projekter, som de arbejder med ud fra de erfaringer og den viden, vi ligger inde med,” siger han til UCHP Innovation Hub.

Hubben har tidligere været på businesstur til München, hvor stifter af havnepladsplatformen og appen Harba, Christian Elkrog Hansen deltog. Han skal nu med til Seoul, og håber på, at få ligeså meget netværk ud af turen, som han fik i Tyskland.

”Hver gang jeg deler min idé, får jeg nye vinkler og input. Og hvis jeg deler dem med nogen fra en anden kultur, håber jeg på, at den vinkel kan afvige endnu mere fra de idéer, vi selv internt er i stand til at komme på,” siger han til UCHP Innovation Hub.

Læs originalartiklen på KUs hjemmeside.

Skriv et svar