Arkiver

BusinessEventsFintechNyheder

Finans-boss: Vi skal dyrke fintech-miljøets idéer og teknologier

Samarbejde med nye fintech-virksomheder er afgørende for traditionelle pengeinstitutter, hvis de fortsat vil være relevante, mener innovationschef.

Den digitale revolution buldrer frem, og på finansområdet er det på mange måder de nytænkende fintech-virksomheder, der sætter tempoet.

Det skal den traditionelle finansverden helt tiden være opmærksom på, hvis den ikke vil ende med at kigge på fra sidelinjen, mener Bjarne Stech. Han er innovationschef i IT-virksomheden BEC, der udvikler og driver IT for danske pengeinstitutter.

”Fintech-miljøets idékraft, udviklingstempo og nye teknologier er i fuld gang med at revolutionere den finansielle sektor. Det skal vi i den traditionelle finanssektor dyrke og være del af, hvis vi fortsat skal være relevante for danskerne,” siger han.

Hvorfor selv opfinde alle dybe tallerkener?

For pengeinstitutterne handler det især om at være fleksible i forhold til nye teknologier – også når det kommer til deres IT-systemer.

Det er derfor afgørende, at nye og gamle finansvirksomheder i fællesskab finder ud af at skabe et samarbejde, der ikke er bange for den hastige udvikling, mener Bjarne Stech.

”Åben innovation eller ’co-creation’ er hjerteblod i den digitale revolution. Altså at invitere til strategisk samarbejde med nye aktører, kolleger og konkurrenter frem for at tro, at man pinedød skal investere i at opfinde alle de dybe tallerkener selv,” siger han.

”Vi skal vise dem, at vi har viljen”

For selv at lægge handling bag ordene har BEC inviteret en række fintech-startups og pengeinstitutter til sparring ved ”BEC Fintech Ideation Day”, der skydes i gang fredag.

Her er målet blandt andet at skabe netværk og udvikle nye idéer til digitale forretningsmodeller og services.

”Det er vigtigt for os og de mange pengeinstitutter, som samarbejder med BEC, at invitere iværksætterne indenfor og vise, at vi har både de fleksible systemer, udviklingskraften og viljen til at gøre deres ambitioner mulige,” siger Bjarne Stech.

Skriv et svar