Arkiver

BusinessEventsNyheder

Selvstændige indtager University College Nordjylland

Dana Live

Selvstændige i alle afskygninger havde i anledningen af netværksfolkemødet DANA Live indtaget UCN Nordjylland. 

Et netværksfolkemøde. Hvad kan man egentlig forvente af det? Jeg skulle i hvert fald nok have forventet at tage af sted i bedre tid, for da jeg trillede ind ad Sofiendalsvej i Aalborg var der et mylder af cykler og biler. DANA Live havde formået at fylde både parkeringspladser og de omkringliggende gader op med deltagere til deres en-dags messe.

DANA Live startede tilbage i 2013. Dengang blev det afholdt i Nordkraft i Aalborg by med 75 udstillere. I år var der tæt på 300 udstillere fra hele landet fra vidt forskellige brancher.

De selvstændiges mangfoldige a-kasse

DANA er nemlig de selvstændiges a-kasse, og netværksfolkemødet tiltrækker både selvstændige, iværksættere, kreative, coaches og rådgivningsvirksomheder. Onsdag var der også så vidt forskellige stande at finde som Hjem Is, appudviklere og Meny Kaffe til spilplatforme, StartupWorks og vinimportører. Men sådan er A-kassen jo også godt repræsenteret, fortalte Stine Stigsnæs fra marketing i DANA.

Hundredevis af mennesker diffunderede rundt mellem hinanden, kiggede nysgerrigt på deres konkurrenter, mulige samarbejdspartnere og potentielle kolleger. I et hjørne fandt jeg Lasse Petersen, stifter af Leepio, et matchmaking startup, der matcher studerende med virksomheder.

Læs også: Leepio hjælper studerende med erfaring og godter til cv’et

Leepio var taget til netværksfolkemødet for at udbrede budskabet om deres platform. Og hvilket bedre sted at gøre det end på University College Nordjylland. Her flokkes studerende fra mange studieretninger dagligt, og på denne adresse samt på Hobrovej har skolen også satset på inkubationsprojektet Next Step.

plai

Gennem Next Step kan de studerende få en kontorplads i Væksthuset på UCN, hvor de studerende kan bruge deres praktik på at udvikle deres egen virksomhed. Længere inde i dybet af selvstændige stod studenterstartuppet Plai. De sidder til dagligt i Next Steps kontorer. Under sloganet “pay as you play” lader de gamere afprøve spil med en timepris, som dog ikke kan blive højere end spillet fulde pris, slog Tobias Kastrup Andersen fast.

IoT-Smykker til demente og kurser med tongue twists

Efter for mange håndfulde gratis chokolade og bolcher fangede mit øje en genkendelig skikkelse. Sarita, et health-tech startup, der også udstillede til tirsdagens TechBBQ. De holder normalt til i Aarhus, men fremviser i tiden deres 4. generation prototype af Sarita FaldAlarm med indbygget GeoFence og Panikknap rundt omkring i Danmark.

Denes Domenik, design og marketing, og Daniel Dulwich, PR og salg, er passionerede om deres produkt. De mener, opfindelsen, som ligner et stort, lysende smykke, kan hjælpe ældre og demente ved at bringe hjælpen tættere på. Interessen har været stor, og de håber nu på, at kunne begynde at sælge allerede til december.

bil

Gennem et område med coaches, bedemænd og et kørende toilet stødte jeg på kurset Website Weekend Workshop den 29.-30. oktober i Horsens. Lidt af en tongue twister, men workshoppen er mere enkel, end navnet er at sige hurtigt tre gange i rap. Det er Iværksætter.nu, der står bag hjemmesidekurset, fordi de vil gøre det lettere at få lavet den idé om en webshop eller platform, man går rundt med, men ikke har den tekniske snilde til at starte op.

Samlingspunkterne samles også til DANA Live

Ved siden af Fonden for Entreprenørskab oksede en lille 3D-printer af sted. To små, røde blæksprutter ligger på bordet foran visitkortet; Create it Real. De udvikler 3D-teknologi og udgiver softwareløsninger, som gør det muligt let at lave sine egen 3D-printede produkter. De holder til hos StartupWorks på det såkaldte Iværksætterslot på Aalborghus Slot i Aalborg.

Læs også: Havnebyen, hvor Janteloven forsvandt

Marc Münzer, som startede slottets nye liv op sammen med Lisa Dalsgaard var også med til DANA Live. De fokuserer på skalerbare tech-startups og var på UCN for at netværke og tiltrække nyt talent – forhåbentlig. Også co-workingspacet Rocket Labs’ nye afdeling i Aalborg var repræsenteret med en stand, ligesom WeLoveStartups hev folk til side til en snak om iværksætteri og samarbejder.

Og lidt som man forestiller sig et folkemøde, var der planlagt netværking, oplæg og workshops. Der var kontorstolsræs og Årets Nordjyske Iværksætter Award. Det var næsten svært at nå at få det hele med på sådan en dag. Men ét kan man da udlede, der er voksende interesse for iværksætteri og selvstændighed i Danmark.

Skriv et svar