Arkiver

EventsNyhederSponsoreret indhold

Kom til foredrag på Scion DTU om at lave bæredygtig forretning i mere end en forstand

Den cirkulære forretningsmodel er i fokus, når Det Grønne Iværksætterhus i Lyngby slår dørene op for en inspirerende formiddag i miljøets tegn. Der skal snakkes genbrug, der skal snakkes økonomi, og der skal tænkes i forretningsmodeller. Vil din virksomhed være med på den grønne bølge?

Cirkulær forretningsmodel, hvad er nu det? Jo, det handler om genanvendelse af ressourcer til nye produkter. Vi ser i dagens samfund en stigende omtanke for miljøet og bekymring for ressourceknaphed. Flere og flere virksomheder ønsker at arbejde med en forretningsmodel, som anvender materialer, der tidligere endte på lossepladsen eller aftager affald som en ressource til udvikling af nye produkter.

Når skrammel bliver til guld

Gitte Haar fra Center for Cirkulær Økonomi og uddannet agronom og statsautoriseret revisor, kommer forbi og fortæller om sine oplevelser med genbrugsstrategien. Sammen med Erhvervsstyrelsen har hun fået omstillet op mod 20 små og mellemstore virksomheder til i dag at arbejde i genbrugsmaterialer. Det har både vist en stigning i konkurrenceevne for virksomhederne, samt en dokumenteret effekt på miljøet.

Og så har det vist sig økonomisk fordelagtigt at drive forretning på genbrugsmaterialer, både for virksomhederne og for samfundet.

Hvordan bærer man sig ad?

Gitte Haar vil i sit to timers oplæg fortælle om mulighederne inden for den cirkulære økonomi, akkompagneret af en præsentation af forskellige danske cirkulære virksomheder til inspiration.

Derudover får man som deltager et bud på en forretningsmodel, der kan hjælpe ens virksomhed i gang med genbrugsøkonomien, samt mulighed for efterfølgende én-til-én sparring med Gitte Haar. Under den efterfølgende frokost vil der være mulighed for en snak med Gitte Haar om eventuel opfølgning og konkretisering af de udfordringer eller spørgsmål, man som virksomhed kan stå med.

Eventet finder sted i Det Grønne Iværksætterhus hos Scion DTU i Lyngby. Det er den 6. oktober klokken 9.30 man skal troppe op, hvis man vil lære mere om den cirkulære økonomi.

Men husk at melde jer til, fristen er den 29. september. Tilmelding sker her. Workshoppen foregår i Det Grønne Iværksætterhus, Scion DTU, Centrifugevej, bygning 356, 2800 Lyngby.

Skriv et svar