Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Content PartnereNyhederSponsoreret indhold

Scion DTU får virksomheder i vækst gennem forskning

Smart Innovation er et innovationsprojekt fra Scion DTU. Projektet kobler små og mellemstore virksomheder sammen med forskere fra Danmarks Tekniske Universitet. Med sig i ryggen har Scion DTU EU’s Regionalfond, Region Hovedstaden og Vækstforum Hovedstaden, som har støttet projektet med 50 millioner kroner til udvikling af og vækst i de danske virksomheder.

Det danske innovationsmiljø er i en rivende udvikling. De danske iværksættere har gode idéer i overflod og masser af mod på at kaste sig ud i eventyret. Men på trods af det kan det være en kæmpe udfordring at få sit projekt i mål, så et nyt produkt kan lanceres på markedet. En af udfordringerne kan være, at man mangler ekspertviden. Det kan Scion DTU’s udviklingsforløb, Smart Innovation hjælpe med.

Viden giver vækst

Smart Innovation er et projekt, der kobler udvalgte forskere fra DTU sammen med virksomheder med spændende udviklingsprojekter. Det giver virksomhederne adgang til en unik vidensbank fra et af verdens førende tekniske universiteter, hvilket kan være afgørende for at færdigudvikle højteknologiske produkter.

Dette får man adgang til via Smart Innovation:
400 timers vidensdeling med udvalgte forskere fra DTU
45 timers forretningsrådgivning samt
100 faciliteringstimer fra Scion DTU

”Man taler meget om at få koblet erhvervslivet og den unikke forskning, der foregår på vores universiteter, sammen. Det er præcis det, Smart Innovation tilbyder. Ved at lade virksomhederne samarbejde intensivt med nogle af de skarpeste teknologihjerner i verden, kan vi hjælpe dem med at flytte sig selv, deres produkter og deres services mange år frem i udvikling,” siger Innovationschef Helle Nielsen-Elgaard, der står i spidsen for Smart Innovation-projektet, i en pressemeddelelse.

Desinfektion ved hjælp af ozoniseret vand

Scan Unic er en af de virksomheder, der har nydt godt af DTU’s kloge hoveder. De udvikler en løsning til hånddesinficering ved hjælp af ozoniseret vand, som er meget mere effektiv end den almindelige håndsprit. Med hånddesinfektionsløsningen håber Scan Unic at kunne være med til at nedbringehånd-til-hånd smitte på hospitaler og dermed risikoen for hospitalserhvervede infektioner.

Tal fra Statens Serum Institut viste nemlig i 2013, at der i gennemsnit dør omkring 3.000 mennesker hvert år af følgeinfektioner i forbindelse med et hospitalsophold. Målet med Scan Unics desinfektionsløsning er på sigt at kunne nedbringe hånd-til-hånd smitte på de danske hospitaler med 50 procent.

Uvurderlige forskertimer

Scan Unic har i forbindelse med Smart innovation samarbejdet med en række forskere fra DTU Energi, som har været så glade for samarbejdet, at de har valgt at ansøge om midler fra Danmarks Innovationsfond til at fortsætte samarbejdet med Scan Unic. Og til at fortsætte forskningen med fokus på ozon som bakteriebekæmpelse.

“Smart Innovation har betydet, at vi har fået kontakt til forskere, som har hjulpet med udviklingen af den generator, der ozoniserer vandet til desinfektion. Og det er den vigtigste komponent i udviklingen af produkterne,” fortæller Kenneth Francke, partner i Scan Unic.

Han fortæller endvidere, at det havde været svært at nå dertil, hvor de er nu i processen, uden forskernes viden.

“Det havde været usandsynligt, at vi selv kunne nå hertil. Alternativt skulle vi have tænkt i andre udviklingsmetoder eller anden finansiering, så vi kunne få adgang til den samme type viden,” forklarer han og fortsætter, “Så vi er taknemmelige over muligheden, som Smart Innovation gav os.”

Kun fantasien sætter grænser

På nuværende tidspunkt er processen relativt tæt på målet med udviklingen af generatoren. Og når først virksomheden er nået ud på markedet og har fået lanceret deres hånddesinfektionsløsning, vil metoden med ozoniseret vand kunne bruges til mange andre desinfektionsløsninger, fortæller Kenneth Francke.

“Der er mange anvendelsesmuligheder med denne metode til desinfektion. Både inden for sundhedspleje, fødevareindustrien, og andre områder, hvor man bruger desinfektion,” lyder det fra Scan Unic-partneren.

Skriv et svar