Arkiver

De små aktuelleIværksætterlivNyheder

 IT-Universitetet introducerer nyt startup-program

IT-universitetet øger støtten til de ITU’ere, der går med en drøm om at starte egen virksomhed. Startup-programmet vil blandt andet tilbyde de studerende gratis rådgivning i jura og økonomi samt muligheden for at få en investering fra ITU Business Development.

Startup-programmer er efterhånden ikke noget nyt syn. Seneste tilhopper er IT Universitetet, der lancerer sit eget program, som skal hjælpe universitetets studerende med at realisere deres startup-drømme.

ITU Business Development har siden 2014 hjulpet iværksætterspirer på ITU sikkert igennem opstartsfasen. Over 100 startups er i tidens løb udsprunget fra ITU. Det tæller blandt andre virksomheder som Configit, Monsenso og Serious Games Interactive. Og flere startups er på trapperne. Derfor introducerer ITU Business Development sit eget startup-program for de studerende- og nyligt færdiguddannede på ITU.

”Indholdmæssigt tilbyder vi på mange måder, hvad lignende initiative tilbyder, men i og med at vi bor under samme tag og mødes på en næsten daglig basis, er der en helt speciel dynamik og interaktion, som jeg ikke tror, man finder ved andre universiteter i Danmark,” siger Kristine Helen Falgren, CEO i ITU Business Development.

Et ønske fra studentermiljøet

Programmet er blevet til i samarbejde med studentermiljøet på ITU. På baggrund af erfaringer opbygget siden oprettelsen af ITU Business Development i 2014 har universitetet fået bedre indsigt i, hvordan det bedst kan bidrage, og hvilke udfordringer mange af universitetets startups kæmper med.

”Vi talte også med alumni fra ITU, som havde startet virksomhed, for at lære fra deres erfaringer, og vi lavede en spørgeundersøgelse blandt nuværende studerende, hvor vi spurgte dem, hvad de gerne ville have som en ekstra mulighed for iværksætterne på ITU; denne viste, at et personligt tilrettelagt mentorprogrammer lå øverst på ønskelisten,” siger Kristine Helen Falgren, CEO i ITU Business Development.

Desuden konstaterede ITU, at der var behov for øget adgang til viden om juridiske forhold, IPR og økonomistyring i opstartsfasen. Det udmønter sig nu i ITU’s første version af startup-programmet.

Fokus på opstart

Startup-programmet henvender sig til virksomheder, der er på proof of idea eller proof of concept-stadiet. Derfor fokuserer programmet på alt det, der skal tages hensyn til i forbindelse med opstart af egen virksomhed. Som deltager i programmet får man tilknyttet en forretningsudvikler, der assisterer i idéudviklings-fasen. Desuden vil der være mulighed for sparring med mentorer fra ITU og samarbejdspartnere fra erhvervslivet.

”Vi opfordrer alle studerende med en idé til at ansøge straks. Ingen idé er på for tidligt et stadie, hvis den kan skabe værdi og løse et reelt problem,” siger Vlad Gidea, program-koordinator hos ITU Business Development.

For særligt lovende idéer vil det også være muligt at få en investering fra ITU Business Development.

Rådgivning i jura og økonomi

I samarbejde med studenterorganisationen ITU Innovators har ITU Business Development lavet aftaler med advokatfirmaet Integra Law og regnskabsvirksomheden Billy, der selv har rødder på ITU. Gennem samarbejdet vil de to virksomheder tilbyde gratis månedlige workshops, som vil stille skarpt på relevante juridiske emner og økonomistyring. Samtidig giver Billy ITU-studerende ét års gratis adgang til deres regnskabsprogram.

”Vi har oplevet, at mange sidder fast og ikke kan komme videre med deres idéer netop på grund af udfordringer med økonomi og jura. Integra Law og Billy vil kunne gøre opmærksom på ting, man slet ikke er klar over, at man skal vide som iværksætter. Det kan for eksempel handle om immaterielle rettigheder, som er rigtig vigtige,” siger Anders Aaby Buhl, næstformand for ITU Innovators.

Interesserede kan udfylde en beskrivelse af forretningsmodellen, hvorefter ITU Business Development vil sætte et møde op.

Håbet er, at det nye program vil være medvirkende til at sætte yderligere skub i iværksætterånden på ITU.

Skriv et svar