Arkiver

BusinessNyhederSocial Media

Facebook investerer milliarder i nyt datacenter på Fyn

Tietgenbyen, Facebook

Tech-giganten er på vej med en milliardinvestering for at opføre nyt datacenter i Odense. Centeret ventes at skabe tusindvis af jobs.

I Tietgenbyen lidt uden for Odense har der længe været drevet både store og mindre erhvervsvirksomheder. Men byen får snart et ny tilflytter. Facebook er nemlig på vej med en milliardinvestering i et nyt, stort datacenter på 184.000 kvadratmeter, skriver Fyens Stiftstidende.

Josbskabelse både på og uden for centeret

De tre store serverhaller og tekniske tilbygninger ventes at skabe 1200 jobs bare i forbindelse med byggeriet. Efterfølgende forventer avisen ud fra erfaringer fra Facebooks anlæg i Luleå i Sverige at føre til tusindvis af jobs både på og uden for datacenteret.

Investeringen gør Odense til den tredje by uden for USA, hvor Facebook vil opføre et datacenter. Arealet, som måler 500.000 kvadratmeter, er allerede købt for 68 millioner kroner. Det er firmaet Cassin Networks Aps, der har skrevet under på kontrakten, men reelt er det Facebook, der står bag virksomheden og dermed opkøbet, skriver Fyens Stiftstidende.

Byen kan se frem til at tjene milliarder

Hvad selve byggeriet vil koste, fremgår ikke af den dokumentation avisen har fremskaffet. Men i Luleå kom opførelsen af centeret med en investering på cirka 3,8 milliarder svenske kroner hvoraf 1,5 millioner blev brugt i Sverige. Med andre ord kan Odense by nok se frem til en betydelig investering.

Odense Kommune har ikke ønsket at kommentere oplysningerne, og Fyens Stiftstidende har ikke kunne få en kommentar fra Udenrigsministeriets Invest in Denmark. Men det kan bekræftes sort på hvidt i danske selskabsregistre, at det er Facebook, der har indhegnet områet i Tietgenbyen, skriver avisen.

Se her, hvordan Fyens Stiftstidende fandt Facebooks dataplaner.

Skriv et svar