Content PartnereNyhederSponsoreret indhold

Unigroup redder acneramte teenagere med hjælp fra DTU’s forskere

Unigroup fik hjælp til udvikling af deres ozonbaserede hudbehandlingsprodukt igennem Scion DTU’s Smart Innovation program. Ozon er nemlig ikke en særlig stabil størrelse, men inde for rammerne af Smart Innovation, kunne DTU’s forskere hjælpe virksomheden med at udvikle en metode til at binde og stabilisere den omskiftelige luftart.

Acne. Findes der nogen, der ikke hader acne som pesten? Alle kan nok nikke genkendende til teenage-årenes svøbe, og hvor svært det var at slippe af med det igen. Folk har prøvet alskens sæber, ansigtsmasker, pillekure og cremekure. Men firmaet Unigroup har udviklet en ny løsning til håndtering af de irriterende filipenser, med hjælp fra DTU-forskere, som de fik adgang til gennem forskerparken Scion DTU.

Hovedkomponenten er ozon til bekæmpelse af bakterier. Unigroup er en af de mange virksomheder i Scion DTU’s Smart Innovation, som kæder virksomheder sammen med relevante forskere og rådgivning om forretningsudvikling. Igennem projektet fik Unigroup kontakt til DTU Kemiteknik, som har hjulpet dem med udviklingen af en metode til at stabilisere ozoniseret olie. Den ozoniserede olie er nemlig en af nøglekomponenterne i deres nye præparat, som de håber kan komme i produktion inden længe.

Olien kan bruges til mere end at bekæmpe acne

Unigroups hovedfokus ligger på udvikling af dermatologiske produkter, det vil sige medicinske produkter til huden. Og for tiden arbejder de på en creme, der kan afhjælpe acne. Cremen er baseret på det aktive stof ozon. Bliver det bundet i en olie forbliver stoffet stabilt og aktiveres kun ved kontakt med huden.

Og det er ikke kun i acnecremen, at den ozoniserede olie kan bruges. Unigroup er for tiden i gang med at undersøge muligheden for at bruge olien i flere andre af deres eksisterende og planlagte produkter i fremtiden.

Flemming Licht, CEO i Unigroup har været overordentligt tilfreds med samarbejdet med Scion DTU, fortæller han. I hans optik havde det ikke været muligt at udvikle den ozoniserede olie uden hjælp fra DTU’s forskerteam.

“Vi oplever en stor interesse for vores udviklingsprojekter, selv fra store internationale koncerner med egne udviklingsafdelinger. At vi nu har udvidet vores værdikæde til også at omfatte udvikling af en ny aktiv ingrediens, styrker interessen for vores virksomhed. Det havde ikke været muligt for os uden det kompetenceløft, vi har fået via Smart innovation,” fortæller han.

Et nyt forskningsområde

Det er ikke kun Unigroup, der har nydt godt af samarbejdet. DTU’s forskere er i skrivende stund i færd med at ansøge om midler til at udvide forskningen i ozon til bakteriebekæmpelse. Unigroup er nemlig ikke alene om at arbejde med det aktive stof. En anden virksomhed er Scan Unic, der også har fået assistance fra forskerparken til udvikling af en ny hånddesinfektionsløsning.

Læs også: Scion DTU får virksomheder i vækst gennem forskning

Det har ikke hidtil været et område, som DTU’s forskere har beskæftiget sig meget med, men begge projekter har vakt interesse hos forskerne. Hvilket Flemming Licht da også har oplevet.

“Det har været en yderst vellykket projekt. De parametre, som vi fra projektets start havde defineret som vigtige, har vi nu fået svar på. Det er også mit indtryk, at de forskere, som har været tilknyttet projektet, har fået tilført ny viden via forskningen, og Instituttet har haft mulighed for at stifte bekendskab med et helt nyt forskningsområde,” siger han.

DTU byder på et væld af kompetencer

Faktisk har oplevelsen med Scion DTU’s udviklingsforløb Smart Innovation været så positiv for Unigroup, at Flemming Licht ser flere muligheder udi samarbejdet med kompetencerne fra Scion DTU’s ophav, Dansk Teknisk Universitet.

“Det har været en klar fordel, at vi under Smart Innovations projektet har haft mulighed for at tiltrække stærke forskningskompetencer fra DTU til projektet. Det har betydet, at vi har kunne opstarte og gennemføre projektet på et ambitiøst niveau. Endvidere kan jeg kun anbefale, at man forsøger at bygge bro fra Smart innovations projekter til studerende for eksempel i forbindelse med de studerendes kandidat specialer,” siger han og fortsætter:

“Alle involverede parter får gavn af de synergier, der kan skabes gennem samarbejde mellem forskere, studerende og virksomheden.”

På nuværende tidspunkt er Unigroups produkt ikke tilgængeligt i butikkerne, men planen er at gøre det tilgængeligt inden længe.