Arkiver

HardwareNyhederSponsoreret indholdSustainable Tech

Nye øjne på et projekt kan være uvurderligt for et startup

Scion DTU Mentorteams ordning Trendsonline

Hvad kan mentoring gøre for din forretningsudvikling? Det kan den danske virksomhed Miljøskærm svare på. Stifteren udviklede nemlig sin virksomhed med hjælp fra Scion DTUs mentorforløb, Team Mentoring.

Når man først går i gang med at starte den virksomhed op, som man har gået og fumlet med i måneder. Overvejet og genovervejet, men ikke kunne slippe, så er der nok at tage stilling til. Og noget trækker mere end andet – produktet, din idé, har det med at tage fokus fra mange af de andre aspekter ved forretningsudvikling.

Men et produkt er ikke alt. Der kan en mentorordning være en stor hjælp til at få kigget på alle de andre dele af din forretning, som du måske slet ikke havde tænkt på. Det benyttede en dansk startup sig af, og det har givet virksomheden input til områder, der ellers aldrig ville være blevet belyst.

Jakob W. Nielsen fra Miljøskærm har været med i Scion DTU’s Team Mentoring i et år nu. Og det har været en meget positiv oplevelse for ham, fortæller han. Selvom han i starten var overrasket over sammensætningen af mentorer, så fandt han hurtigt ud af, hvor meget de kunne hjælpe med.

Fik hjælp til at se projektet fra en ny vinkel

Miljøskærm har de seneste år udviklet en metode til at genanvende de store mængder af glasfiber, der ligger kasseret rundt om i landet. Glasfibermaterialet stammer fra pensionerede vindmøller og får på denne måde endnu en chance for at værne om miljøet. Skærmen har for nyligt gennemgået en testperiode i Vallensbæk med rigtig flotte resultater.

Når man kommer med i Team Mentoring præsenterer man sin idé, og hvad man forestiller sig at få rådgivning til. De udfordringer, som virksomheden har, fremlægger de for mentorkorpset, som så ved håndsoprækning tilkendegiver, at de gerne vil være med i mentorteamet for virksomheden. Jakob W. Nielsens mentorteam har bestået af blandt andre en revisor, en kommunikationsuddannet og en teknisk ekspert. Det undrede ham i starten, da han havde efterlyst rådgivning i forhold til samarbejde med kommuner landet over.

Læs også: Dansk startup genbruger gamle vindmøller til at mindske trafiklarm

Men han oplevede hurtigt, at de leverede uvurderlig rådgivning.

“Mentorerne kan jo ofte se projektet fra en anden vinkel og dermed komme med input, som man måske slet ikke havde tænkt på selv. Og det er interessant,” fortæller han.

Engagement, der smitter

Igennem mentorerne fik han netop råd og input til markedsføring, organisering af virksomhedsstrukturen, og til hvordan han skulle tilrettelægge sin kommunikation. Og de aspekter, mener han, at han ville have haft svært ved selv at få styr på.

Hvis han ramte en mur, var mentorerne var tilgængelige, nærmest hele tiden, så han altid kunne tage fat i dem. Og deres engagement i hans projekt, var dybt motiverende.

“Jeg oplevede, at mentorerne var meget entusiastiske og deltagende i projektet. Og det gør jo bare oplevelsen så meget bedre,” lyder det fra Jakob W. Nielsen.

Skærmene har stået den første prøve

Miljøskærms lyddæmpende skærm har for nylig stået sin prøve ved Søndre Ringvej i Vallensbæk, og resultaterne har været meget tilfredsstillende, fortæller Jakob W. Nielsen. Skærmene var effektive i nedbringning af støjgenerne, og flere fortalte endda, at de faktisk også syntes godt om skærmenes udseende. Så hvad skal der nu ske?

“Skærmene ved Vallensbæk var jo lidt en testversion, så udfordringen nu ligger i at få det op på et industrielt niveau. Ingen gider købe et par meter skærm, så for at skabe en forretning, skal man op på at kunne levere flere tusinde kvadratmetre og til en konkurrencedygtig pris,” forklarer han.

Næste skridt vil være at finde forretningspartnere med erfaring i den slags produktion. Forretningspartnere og kapital.

“Formålet med projektet i Vallensbæk var at finde ud af, hvad der skulle til, så nu skal vi i gang med at finde penge til at realisere forretningsplanen,” lyder det afslutningsvist fra den grønne iværksætter.

Skriv et svar