Arkiver

Kategorier

NyhederSponsoreret indhold

Venture Cup: “Vi skal huske at tænke nordisk, når vi taler om entreprenørskab i Danmark”

Den danske filial af Venture Cup er gået sammen med Venture Cup-programmer fra andre nordiske lande for at fremme et fælles nordisk samarbejde. Ideen er at skabe et fælles nordisk program for udvikling af talent og iværksætteri.

Danmark er et hyggeligt lille land. Og vi er på mange måder kendt for at være langt fremme i forhold til iværksætteri og innovation. Men vi er ikke så store og vores ressourcer er begrænsede. Derfor arbejder Venture Cup nu sammen med sine nordiske søster-organisationer, for sammen at kunne udvikle og udveksle erfaring, ideer og talent.

Venture Cup faciliterer en fælles platform for alle de danske universiteter, for at skabe et samlet overblik over den danske innovative talentpulje. Organisationen afholder blandt andre University Startup World Cup og Venture Cup Challenge.

Læs også: Venture Cup: Vi skal spotte talenterne tidligere

“Venture Cup er nu nået en størrelse og en erfaringsbase, der gør at de kaster sig ud i et nordisk program for talentudvikling, i stedet for kun at koncentrere sig om det enkelte land. Venture Cup startede jo oprindeligt i Sverige og har siden bredt sig til Danmark, Norge og Finland. Derfor er det nu oplagt at arbejde sammen om talentudviklingen og åbne op for ansøgere fra alle landene,” fortæller CEO i Venture Cup, Human Shojaee.

“Vi har brug for en bredere nordisk tankegang”

Human Shojaee mener, at vi, ikke kun i Danmark, men i alle de nordiske lande, mangler nogle fælles læringsplatforme for startups, nogle fælles udviklingsprogrammer, der vil kunne give de spirende iværksættere nogle bedre muligheder for, at forfølge deres passioner og ideer.

Dermed mener han, at vi i fællesskab bør have en bredere nordisk tankegang når det kommer til talent.

“Vi har en masse acceleratorprogrammer i de forskellige lande, men ikke noget, der rigtigt binder dem sammen, ” siger han og fortsætter, “Vi mangler simpelthen et stærkt etableret program, der kan brande iværksætteri på tværs af Norden og resten af verden.”

Læs også: Livit: Når du samler talenter fra forskellige lande, bliver dit team som en familie

Derfor er han og resten af Venture Cup organisationen i gang med at starte det første reelle udviklingsprogram på tværs af de nordiske lande på benene.

“Norden skal være det bedste sted at være for startups og talentudvikling i Europa, ligesom Silicon Valley er det nu. For de nordiske universiteter er rigtigt gode til at udvikle talent, men med et samlet program kan vi sætte udviklingen i system og opnå en metodisk tilgang til talentudviklingen,  ” uddyber Human Shojaee.

Talent til gavn for hele Norden

Ved et fælles samarbejde er der mulighed for dele både viden og data landene imellem, lyder det fra Human Shojaee. Som det er nu, har landene hvert især en viden om deres eget miljø, men der har indtil videre ikke været en reel vidensdeling på tværs af grænserne.

Et øget fokus på vidensdeling imellem landene kan være med til at øge mulighederne for de nordiske iværksættere. Det betyder nemlig en øget kontakt mellem talent og virksomheder og ikke mindst, at finde frem til de største talenter inden for innovation, påpeger Human Shojaee afslutningsvist.

“Vi vil kunne træne de bedste talenter til entreprenørskab, fra hele Norden. Hvis vi kan knække koden til talentudvikling, til at skabe nogle rigtig gode entreprenører, så har vi fat i noget rigtigt stort, tror jeg.”

Potentiale i vidensdeling

Pascal Franke fra The Hub og Danske Bank deler Human Shojaees entusiasme for et nordisk talentprogram.

Han ser et stort potentiale i at kigge ud over egne grænser. Nu er han ikke selv oprindeligt fra Danmark, fortæller han, så han har tidligt vænnet sig til at se bort fra landegrænser og nationalitet. Og så oplever han, igennem arbejdet med The Hub, at de nordiske iværksættere generelt er meget mobile. Derfor mener han også, at det er vigtigt at fokusere på en bredere samarbejde på tværs af de nordiske lande.

“Først og fremmest synes jeg, at det er en rigtig god idé at bringe de nordiske startup scener tættere sammen og skabe broer for at forene dem. Der er store synergier at hente i dette, da de forskellige startup scener varierer med hensyn til modenhed, men også i form af industri klynger, ” udtaler Pascal Franke, og fortsætter, ” For det andet er iværksættere i virkeligheden meget mobile, og det er helt tydeligt, at et diversificeret team er ofte mere vellykket. Derfor ser vi et stort potentiale i at bringe nordiske talenter sammen, fremme videndeling og kombinere det med en infusion af ny viden og talentudvikling.”

The Hub er et samarbejde mellem Danske Bank og Rainmaking Loft, som fokuserer på delingen af talent imellem virksomhederne.