Arkiver

EventsNyhederUngt Tech

Se vinderne af University Startup World Cup

University Startup World Cup

Fredag kulminerede University Startup World Cup med et stort awardshow i Børsen i København. Her blev vinderne inden for de seks kategorier præsenteret, og til sidst blev vinderen af hele world cuppen annonceret af kronprinsesse Mary.

De 50 bedste teams fra over 30 lande mødtes fredag eftermiddag til kulminationen på University Startup World Cup. De repræsenterede de bedste studenterstartups i verden fra fem ud af klodens syv kontinenter. Fredag skulle den ultimative studenterstartup så findes til prisoverrækkelsen i Børsen i København.

Læs også: Vinderne i årets Venture Cup 

Samtlige unge iværksættere var mødt op, da prisoverrækkelsen udfoldede sig under Børsens forgyldte lofter. Studerende fra Indonesien, Sydkorea, Danmark, USA, Holland, Indien, Tyskland og mange flere. Alle var de udvalgt inden for seks kategorier. Fredag blev en vinder kåret inden for hver kategori.

img_5942

Vinderne i de forskellige kategorier blev som følgende:

Industrytech & Robotics:
Nara Space fra Sydkorea.

Nara Space fra Yonsei Universitet i Sydkorea vil revolutionere hverdagslivet på jorden med de seneste rumteknologier. Nara Space består af rumteknologer og erhvervspartnere, som med deres satellit Synthetic Aperture Rader, SAR, vil gøre det usynlige synligt, da de konventionelle satellit-systemer har nogle begrænsninger ved dårligt vejr og uden lys.

Mobile & Web:
Isara fra Indonesion.

Isara er en platform for døve. Platformen indeholder en applikation, hvor man kan lære tegnsprog, en online tolk og et crowdsourced døvevenligt værktøj til at lave undertekster. De vil gøre det nemt –  og gratis – for alle at lære tegnsprog. Alle kan tage et kursus i tegnsporg og tilgengæld kan de hørende hjælpe de døve med at lave undertekster og gøre onlinevideo døvevenlige. Derudover kan Isaras aktive brugere blive professionelle tegnsprogs tolke eller lærere.

Sharing Economy & IoT:
Nowi fra Holland.

Nowi fra det tekniske universitet i Delft har udviklet en sensor, som kan høste energi fra de radiobølger, som wifi-routere udsender. Det kan blandt andet gøre det overflødigt at skulle skifte batterier i såvel sensorer som inden for IoT.

Greentech:
Spansk/Danske Klenergy fra DTU.

Klenergy Helios er en type innovativt batteri, som fange og konvertere vedvarende energi og lagre det som hydrogen. De vil være med til at transformere energikæden og gøre den decentraliseret, integreret og bæredygtig i fremtiden.

E-services:
Marine Nexus fra Singapore

Marine Nexus er en online platform for den maritime branche. De skaber kontakt mellem udbydere af fartøjer med indkøbere af fartøjer. De søger at gøre branchen mere omkostningseffektiv ved at hjælpe med at markedsføre og finde fartøjer

Lifesciene & MedTech:
Amerikanske CatheCare

CatheCare går ind og adresserer problemet med infektioner som følge af katetre, specielt centrale venekatetre. Ironisk nok står disse katetre for 40 procent af hospitalsinfektioner i USA, og kateterrelaterede infektioner har en 25 procents risiko for at være fatale. CatheCare er en lille enhed, som udrydder 99,9 procent af alle bakterier, hvilket giver lavere risiko for infektioner, bedre hygiejne og får patienter hurtigere ud af hospitalerne.

University Startup World Cup

Efter vinderne for hver kategori var blevet valgt, skulle juryen votere. Hver vinder gav nemlig et livepitch på scenen for at blive valgt som the overall University Startup World Cup vinder. Eftermiddagens jury bestod af blandt andet af serieiværksætter Jonathan Løw, Jakob Mikkel Hansen medstifter af HippoCorn og Joe Huser, advokat og stifter af Owlaxy.

Men inden prisen kunne uddeles bød salen velkommen til en ganske særlig gæst: Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary. Hun skulle overrække hovedprisen til det studenterstartup, som juryen havde udvalgt.

img_5975

Vinderen blev en overrasket og tydeligt stolt Isara, der endnu en gang måtte op på scenen til store klapsalver.

Skriv et svar