BusinessNyhederRobot

Investorer skyder millioner i dele til robotarme

On Robot

Den fynske robotvirksomhed On Robot har fået et kapitaltilskud i millonklassen til videreudviklingen af deres griber til robotarme fra Universal Robots.

Cobots, robotter der kan arbejde side om side med mennesker, er et område i stærk udvikling – ikke bare i fiktionens verden eller i Silicon Valley, men også i Danmark nærmere fastsat Fyn. Her har en virksomhed i den såkaldte robotklynge hentet en millioninvestering til videreudviklingen af deres gribere til robotarme.

Virksomheden hedder On Robot, og griberne kaldes RG2. De er kollaborative og kan monteres på robotarme fra robotsuccesen Universal Robots, som også har til huse i Odense. On Robot er et af de nyere skud på stamme i klyngen, men virksomheden har med kapitalindsprøjtningen fået erfarne kræfter ind i teamet.

”Det er vores klare målsætning at blive ledende leverandør af kollaborative gribere til cobots. On Robot har udviklet et unikt produkt, der simplificerer en kompleks opgave ved blandt andet at være plug & play og meget let at modificere. Samtidig har vi fået adgang til nogle stærke ressourcer på robotområdet omkring virksomheden, herunder Enrico Krog Iversen, der med sin erfaring fra Universal Robots har indgående kendskab til og forståelse af branchen,” siger Torben Ekvall, tidligere CEO i Brüel & Kjær Vibro, nu CEO og medinvestor i On Robot i en pressemeddelelse.

Et investorteam, som bidrager med kompetencer og viden

Udover den nye CEO har On Robot fået ny bestyrelsesformand i form af Jørn Kildegaard, tidligere CEO i GN Store Nord. Investorkredsen består desuden af Vækstfonden, Enrico Krog Iversen, tidligere direktør i Universal Robots, og Thomas Visti, CEO i Mobile Industrial Robots, MIR.

Torben Ekvall fremhæver samlingen af kompetencer og viden, On Robot har fået til rådighed. Noget som også Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen glæder sig over, at miljøet i Odense kan tilbyde unge virksomheder.

”Odense er et godt eksempel på, hvordan det kan skabe positive effekter at samle viden og kompetencer i en klynge. Universal Robots er en markant dansk succeshistorie, og nu ser vi så, hvordan virksomheden skaber fundamentet for nye iværksættere og innovative idéer. Automatisering er uden tvivl en branche, der vil vokse i de kommende år, og det er glædeligt at se, at en række virksomheder på området, som nu On Robot, griber vækstpotentialet og formår at tiltrække kapital,” siger han i pressemeddelelsen.

En fleksibel og elektrisk løsning

Griberen, eller RG2, er udviklet af stifterne af On Robot, Bilge Jacob Christiansen og Ebbe Overgaard Fuglsang, som udviklede løsningen som svar på de traditionelle løsningers store behov for energi og plads.

”Med vores kollaborative griber har vi udviklet en elektrisk løsning, der er let at montere, er meget fleksibel og kan modificeres af en medarbejder i fx en produktionshal uden brug af en programmør,” siger Bilge Jacob Christiansen.

På sigt vil On Robot udvikle sortimentet til også at fungere i samspil med andre typer cobots. Virksomheden er med andre ord klar til at accelerere væksten, og Lars Rønn, partner i VF Venture hos Vækstfonden glæder sig til at følge udviklingen.

”On Robot tapper ind i en megatrend på automatiseringsområdet i disse år, hvor collaborative robotter bliver både billigere og simplere at programmere. Det gør, at robotteknologien nu bliver tilgængelig for et nyt segment af kunder blandt små og mellemstore virksomheder og dermed adresserer en væsentligt større volumen end den klassiske industrielle anvendelse. Vi har derfor store forventninger til, at On Robot i kombination med meget erfarne ressourcepersoner kan vokse til en ledende position på området,” siger han.