Arkiver

BusinessNyhederRobotUdlandVenturekapital

Dansk investor satser millioner på følesans til robotter

Optoforce

Den danske robot-investor, Enrico Krog Iversen har investeret et større millionbeløb i en ungarsk robotvirksomhed, der specialiserer sig i sensorer; en teknologi der er på vej frem som følge af samarbejdet mellem robotter og mennesker.

Når automatiseringen sørger for at flere nye kolleger på arbejdspladserne bliver robotter, er det vigtigt at robotterne med stor præcision kan mærke deres omgivelser. Det har fået sat gang i udviklingen af sensorteknologier, hvor en af frontløberne, ungarske OptoForce nu har landet en større millioninvestering fra den danske robotinvestor og tidligere CEO i Universal Robots, Enrico Krogh Iversen.

Robotterne overtager nemlig flere og flere typer arbejdsopgaver og de opgaver sætter nye standarder for teknologiens følsomhed og sikkerhed. OptoForce har opfundet en patenteret sensorløsning på 160 gram, som er mere præcis, robust og fleksibel end de tilgængelige – og dyrere – alternativer.

“Mange opgaver kræver en menneskehånds fingerfærdighed. Hos OptoForce tilstræber vi at give den følesans til robotterne. Vi har været verdensomspændte fra dag ét, og vi forventer minimum at fordoble vores omsætning hvert år, hvilket betyder, at vi vokser hurtigere end selve industrien,” siger CEO i OptoForce, Ákos Dömötör i en pressemeddelelse.

Fokuserede på at få kloge penge ombord

For den danske investor var markedspotentialet i OptoForce let at få øje på.

“Jeg vælger at investere en pæn portion kapital i OptoForce, fordi jeg tror på, at deres unikke teknologi kan skabe værdi i fremtidens industrielle automation. Det store paradigmeskifte, der sker nu, er at robotter samarbejder med medarbejdere, og det stiller helt andre krav til robotteknologien,” siger Enrico Krog Iversen, der i dag driver EKI Management.

Flere investorer har faktisk også vist interesse, men selvom de kunne lokke med større summer, valgte OptoForce at fokusere på kloge penge og investorer med erfaring og passion for branchen.

”Den primære grund til at vi valgte Enrico var, at han kender markedet godt og har bygget en meget succesful forretning inden for samme branche. Vi var også meget imponerede over hans ligefremme tankegang, og han har hjulpet os meget ved at stille de rigtige spørgsmål,” fortæller Ákos Dömötör til Trendsonline via e-mail.

Han forklarer desuden, hvorfor firmaet ikke havde besvær med at vælge de kloge penge. Virksomheden har nemlig kunne finansieres gennem indtægter over de seneste år, og når de var i stand til at øge indtægterne hurtigt, samlede de flere penge end hvis de havde forsøgt at søge støtte fra fonde, siger Ákos Dömötör.

”Vi har også lært, at ved at gøre det rigtige, har vi meget større vækst, end hvis vi blot hældte penge i driften. Vi ønskede at sikre, at vi har en stærk bestyrelse, som støtter vores ledelse, så vi kan få mest muligt ud af vores organisation.”

Eksisterende investorer byder danskeren velkommen

Ud over Enrico Krogh Iversens investering har også de to eksisterende investorer, Day One Venture Capital Fund Management og Finext Startup, skudt penge i virksomheden. De byder Enrico Krogh Iversen ombord.

“Hans vision og fokus i forhold til at opbygge hurtigtvoksende selskaber inden for robotteknologi er exceptionel. Hovedparten af nystartede robotteknologi-virksomheder i servicesektoren leder stadig efter den rette forretningsmodel. Universal Robots har været den eneste nystartede virksomhed inden for industriel robotteknologi med imponerende vækst grundet en innovativ tilgang,” siger Aurel Pasztor, medejer af Day One Venture Capital Fund Management Ltd. i pressemeddelelsen.

“Opstartsvirksomheden i en garage i Odense endte med at blive en global markedsleder i det kollaborative robotmarked. Det skyldes langt hen ad vejen Enricos indsats. Visionen, erfaringen og det globale netværk han tilføjer OptoForce er en meget værdifuld tilføjelse til virksomheden.”

Skriv et svar