BusinessNyheder

Nets får høvl for at tjene millioner på aktienedtur

Det er kommet frem, at ejerne bag Nets har tjent en pæn skilling til trods for et hastigt fald i aktieværdien siden børsnoteringen for knap en måned siden. Det er ikke sket gennem ulovligheder, men har alligevel vakt kritiske røster i bankverden.

Aktieverden kan være en skræmmende og uoverskuelig forretning. Det kan være svært at have det helt store forkromede overblik, især hvis virksomheder undlader at oplyse om smarte finter. Som Nets gjorde, da de blev børsnoterede i slutningen af september.

Læs også: Nets vil hente milliarder på børsnotering

Finans fortæller, at Nets har haft en uofficiel aftale med Deutsche Bank, der har indkasseret millioner til Nets’ ejere, samtidig med at aktien er raslet ned. Det, mener Dansk Auktionærforening ikke, ligefrem er tillidsvækkende.

“Det er stærkt problematisk. Den sammenhæng burde have været oplyst i prospektet. Det kan være med til at ødelægge tilliden til børsnoteringer, og det er det sidste, der er brug for, for vi har ikke mange af dem i Danmark,” siger Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening, til Finans.

80 millioner i lommen efter strategisk aftale

Aftalen, som endte så lukrativt for danske Nets, gik ud på, at Deutsche Bank var hyret af Nets til at foretage en række støtteopkøb, som skulle hjælpe med at holde den høje aktiekurs stabil i starten af virksomhedens børsnotering.

Ifølge Finans har der været tale om en række komplicerede transaktioner, der resulterede i et millionoverskud på en ellers nedadgående aktie. Et overskud i omegnen af 80 millioner.

Finten er ikke som sådan ulovlig, men flere påpeger, at tricket er med til at holde prisen kunstig højt, og at aftalen derfor burde have været tydeliggjort for aktiekøberne.