Arkiver

BusinessNyhederSponsoreret indholdSustainable Tech

Fagmand opfinder letopsættelige solpaneler med store besparelser

Solar Vision Tech

Solar Vision Tech har udviklet en ny metode til opsætning af solcellepaneler, som er mere fleksibel, effektiv og billigere end alternativerne. Teknikken overflødiggør almindelig tagdækning, reducerer produktionsomkostningerne med op til 50 procent og giver kunderne solenergi med i købet af nye tage.

Et nordisk startup har nytænkt, hvordan man nemmere kan fastsætte solcellepaneler på tagkonstruktioner. Startuppet hedder Solar Vision Tech, og deres paneler vil overflødiggøre almindelige tagdækning som tegl og tagpap med et grønnere alternativ til samme pris med indbygget installationsbesparelse og solenergi.

Solar Vision Tech benytter nemlig en klæbeteknologi – adhesive fixing technology, som kendt fra bilindustrien – der nedsætter produktionsomkostningerne med mellem 40 og 50 procent. Solcellepanelerne klæbes fast på et isolerende byggemateriale til tagkonstruktioner. Dermed er der ikke brug for skruer eller rammer for at fiksere modulerne, og det sparer både tid og materialer, forsikrer stifter Sulev Suurkask.

”På denne måde kan vi fabrikere en slags all-inclusive tagsektioner i kontrollerede omgivelser på fabrikkerne. Når sektionerne er klar, bliver de transporteret til byggeområdet og løftet på plads. Sektionerne bliver klæbet til hinanden, og de sidste detaljer kan fikseres af robotter. Vi behøver altså ingen folk til at kravle på tagene og bære panelerne,” forklarer Sulev Suurkask.

Gamle teknologier sammensat på nye måder

Den underliggende konstruktion, som solcellerne monteres på, kaldes populært en sandwichkonstruktion. Den er udviklet i USA i 1930erne og kan findes i blandt andet facaden på Bella Sky hotellet på Amager. Konstruktionen giver nogle fordele i form af at være isolerende, vandtæt og have lang holdbarhed. Det, sammen med solcellerne og klæbeteknologien, giver både store besparelser og åbner op for nemmere at kunne installere vedvarende energi i bygninger.

Sulev Suurkask håber med sin teknologi at sætte en ny standard for solpaneler integreret i bygninger.

”I 2020 skal alle nye bygninger i EU være tæt ved CO2-neutrale. Her er vores marked. Men markedslederne i dag bruger alle den samme installationsteknologi, og den eneste måde at konkurrere på er ved at skaffe billigere dele,” fortæller Sulev Suurkask og fortsætter:

”Verden har et stort problem med at få skåret ned på CO2-tunge energier, og solenergi er den eneste energiform produceret uden for Jorden som er gratis for alle. Solar Vision Tech er mit tiltag for at hjælpe med at sikre en grønnere fremtid,” fortæller han.

Pilotprojektet kan snart sættes i gang

Derfor har han også investeret en del tid i at være med i grønne konkurrencer som Climate-KICs acceleratorprogrammer, som tiltrak ham både på grund af den bæredygtige vinkel og en pengepræmie, som kunne hjælpe med at accelerere forretningen.

”Climate-KIC acceleratoren har været det vigtigste skridt i udviklingen af mit produkt mod at komme på markedet,” siger han.

Solar Vision Tech er endnu et early stage startup, så alle prototyper bliver bygget manuelt, men Sulev Suurkask er på udkig efter nye partnerskaber, så han kan få sit pilotprojekt i gang.

Skriv et svar