FintechNyheder

Lunar Ways nye version er inspireret af brugerne og Tinder

Lunar Way

Mobilbank-appen Lunar Way har vokseværk og lancerer nu deres version 1.5, her små syv måneder efter lanceringen af den første version. Med den nye version er appen blevet nemmere at anvende, designet har fået et løft og flere features er tilføjet.

Der findes flere forskellige apps til mobilbanking på nettet. De fleste er udviklet af bankerne selv og fungerer mest som en lidt mere brugervenlig version af den klassiske netbank. Lunar Way gør op med den klassiske netbank og introducerer nu deres nye og forbedrede udgave af mobilbanken.

Banken må godt være lidt sjovere

Hos Lunar Way skorter det ikke på idéerne. De første syv måneder, siden de lancerede version 1.0, er gået med at opbygge de klassiske muligheder, som man kender fra sin normale netbank, men nu kan de begynde at lege lidt med mulighederne og på den måde gøre banking lidt sjovere og lidt nemmere, fortæller kommunikationsansvarlig hos Lunar Way, Mark Dissing Bækgaard.

Det har ført til den lang række af nye features i mobilbank-appen. Men det er ikke kun Lunar Ways egne ønsker og visioner, der har lagt grunden for de nye tiltag. Hele vejen gennem forløbet har de været i tæt kontakt med deres brugere og på den måde fået en masse feedback.

“Det er ikke sådan, at folk har kontaktet os og bedt om features. Som en af dem selv sagde: Vi ved ikke, hvad det er, vi mangler. Men brugerne efterlyser forskellige muligheder, og så prøver vi at løse dem på den mest intuitive og innovative måde,” forklarer han og fortsætter:

“Vi kigger meget på markedet og tendenserne verden over. Så de nye features bygger på de nye tendenser kombineret med brugernes ønsker. ”

Early adapters blev taget med på råd

Fokusset på brugernes feedback er også kommet til udtryk i forbindelse med lanceringen af den nye version. Mark Dissing Bækgaard fortæller, at Lunar Way afholdt et pre-release arrangement for nogle af deres tidligste brugere. Det har været de brugere, der har været mest engagerede i projektet, fortæller han, og som også har været aktive med feedback.

De blev inviteret ind til en præsentation af de nye features samt teamets overvejelser i forhold til den nye version. De fik også adgang til den nye version inden lanceringen, for på den måde at kunne teste den igennem for brugervenligheden.

“Vores early adapters er jo rigtig gode at have med ind over projektet, for det er en meget blandet skare. Nogle ved en masse om tech og har en professionel tilgang, og andre er bare personligt interesserede. Det giver os en bred feedback at køre videre på,” forklarer han.

Nye features skal gøre livet nemmere

Lunar Way har brudt med den traditionelle opbygning af en app-menu og kigget Tinder efter i sømmene. Med den nye version skal man bare swipe til højre eller venstre for at tilgå appens funktioner. Swiper man således til venstre, kommer man over til sin konto-oversigt. Den har Lunar Way opdateret til at sortere ens udgifter efter, hvor du har brugt dine penge, i stedet for at prøve at dele forbruget op i forskellige kategorier. Og så viser den ens top5 forbrugssteder.

“De klassiske kategorier fejler typisk, fordi at køb af slik på Statoil bliver kategoriseret som “Brændstof”, og 20 procent af dine transaktioner er ikke-kategoriseret. Vi har derfor i stedet opdelt det på brand-niveau,” fortæller Mark Dissing Bækgaard.

Swiper man til højre, kommer man over til en helt ny feature, der gør op med den klassiske opsparingskonto. Featuren hedder “Goals” og er lige præcis det – ens sparemål. Her kan man oprette eksempelvis en ferietur. Hvis man nu ved, at man gerne vil have opsparet 5000 kroner til at tage en tur til London, opretter man målet i “Goals” og kan herfra følge med i, hvor tæt man er på målet. Der vises, hvor mange procent man har opsparet af de forskellige delmål.

Og så har Lunar Way tilføjet lidt ekstra glasur til ens konto-oversigt. Nu viser den nemlig også, hvor meget man plejer at bruge på en gennemsnitlig måned, og hvor meget man indtil videre har brugt. Så hvis oversigten nu viser, at man er tæt på at have brugt ens normale månedlige forbrug, og kalenderen kun viser den 13. i måneden, kan det være at man skal give kortet en pause.

Teknisk set ikke en bank

Nu er det vigtigt at gøre opmærksom på, at Lunar Way sådan set ikke er en bank i sig selv, påpeger Mark Dissing Bækgaard. De har nemlig ikke nogen banklicens. Men det har deres nuværende samarbejdspartner, Københavns Andelskasse.

De var friske på idéen fra starten og ikke bange for at prøve noget nyt, forklarer han, og så havde de den tunge knowhow til bankverden, som Lunar Way ikke selv lå inde med. Om kort tid skifter mobilbank-appen dog samarbejdspartner og slår hus op sammen med Nykredit.

“Det har lige fra starten været en aftale, at når vi skulle til at skalere, så skulle vi have en større partner, men vi har været glade for Københavns andelskasse som den første partner,” afslutter Mark Dissing Bækgaard.