Arkiver

Nyheder

Grønne bybiler hitter i Norden: Svensk startup er med på bølgen

Det svenske startup Uniti er i gang med at køre fundingkampagne til produktionen af deres elektriske bybil. Med omkring en måned tilbage af kampagnen, har startuppet allerede hentet en halv gang mere end den planlagte halve million euro.

De elektriske biler og hybrid-bilerne er ved at blive populære i Norden. Flere og flere får øjnene op for mulighederne og bæredygtigheden i at droppe den klassiske forbrændingsmotor og kigge mod el i stedet. Det svenske startup Uniti har også set lyset og er i skrivende stund i gang med en fundingkampagne på FundedByMe, så de kan komme i gang med produktionen af deres version af den elektriske bil.

Uniti satser på udviklingen af en lettere og mere by-venlig elbil. De mener nemlig, at de klassiske biler er alt for store og bruger alt for meget energi i forhold til at være et transportmiddel i byerne. Det fortæller Øresund Startups. Her henvises der også til følgevirkningerne af den massive biltrafik, nemlig forureningen. Derfor har de udviklet en lille, handy enmands-elbil i letvægtsmateriale, som de håber kan være repræsentativ for den næste generation af biler.

Funder massivt

Planen var i første omgang at indhente en halv million euro, svarende til 3,7 millioner kroner, for omkring 5,10 procent af ejerandelen af Uniti. Men allerede nu, med omkring en måned tilbage af kampagnen, har Uniti indhentet 153 procent af deres funding og er altså godt på vej til en dobbelt-op.

Det betyder, at de allerede har over 370 investorer, både private og virksomheder, som ser muligheder i den lille bybil.

Dansk startup kigger i samme retning

Det er ikke kun svenskerne, der arbejder i nye og grønnere måder at tilgå privatbilismen. Gomore og Drive Now er begge eksempler på danske successer, og fornylig afslørede den ny elev i klassen, Spiri, deres prototype på fremtidens bil til dette års TechBBQ.

Spiris bil minder meget om Unitis, bare større. Konceptet bag Spiri bygger nemlig på samkørsel, frem for at lave mindre biler. Deres model gør det muligt at køre nærmest gratis, så længe man fylder bilen med passagerer. Det er lidt samme tankegang som Gomore, hvor samkørsel bliver et våben mod CO2-udledning af og køer på vejene skabt af biler med kun én passager.

Læs også: Dansk startup løfter sløret for deres gratis mini-elbil

Skriv et svar