MedtechNyheder

Grønt lys til intelligent diabetes-app

En ny app, der skal gøre livet lettere for danskere med diabetes, rammer markedet til januar. Det står klart, efter startuppet Hedia har modtaget sin første investering.

Et nemmere liv med diabetes. Hvis en ny app med navnet Hedia lever op til sit potentiale, kan det blive virkeligheden for de mange tusinde danskere med diagnosen type 1 diabetes. Under alle omstændigheder får de snart mulighed for at afprøve appen i deres dagligdag.

Hedia har således landet sin første investering på en halv million kroner, der de næste måneder skal omsætte startuppets idé til et fuldt funktionelt produkt. Investeringen er et såkaldt Discovery-lån fra PSI/SEED, som er et strategisk samarbejde mellem innovationsmiljøet Pre-Seed Innovation og SEED Capital.

”Vi er endnu ret umodne som produkt, men nu har vi fået en halv million til at bevise, at der er et marked for det her, når vi lancerer i App Store til januar. Noget tyder på, at vi har noget attraktivt, og at der er et behov,” siger administrerende direktør, Peter Lucas.

Holder styr på insulinen og husker dine vaner

Ifølge tal fra Diabetesforeningen er flere end 30.000 danskere diagnosticeret med type 1 diabetes og derfor afhængige af insulinindsprøjtninger. Peter Lucas hører selv til denne gruppe, og Hedia udspringer fra hans egne erfaringer.

Appens formål er kort sagt at udregne, hvor stor en insulindosis den enkelte har brug for. Det gør den blandt andet ud fra, hvor mange kulhydrater brugeren indtager i løbet af dagen, og hvor aktiv han eller hun er. Appen husker efterfølgende disse data for at holde styr på, hvor meget aktivt insulin der er tilbage i kroppen.

Det betyder også, at Hedia bliver klogere på brugernes insulinbehov og vaner over tid. Det adskiller den fra konkurrerende produkter, der ellers på samme måde kan tælle eksempelvis kulhydrater. Appen bliver desuden gratis for alle at benytte og kan også komme danskere med insulinkrævende type 2 diabetes til gavn.

For at sikre kvaliteten bliver Hedia udviklet i samarbejde med en overlæge fra Steno Diabetes Center, der følger fremskridtene med stor interesse, fortæller Peter Lucas.

”Fedt at kunne bruge tid på det, vi brænder for”

Bliver appen et hit, når den rammer markedet, er Hedia i spil til yderligere investeringer fra PSI/SEED. I første omgang er Peter Lucas dog bare glad for, at han og kollegaerne nu har fået brudt isen.

”Det er en lille investering for dem, men det betyder meget for os. Det er superfedt, at vi nu kan skyde mange timer ind i noget, som vi brænder for, men som vi indtil nu har haft ved siden af vores andre job,” siger han.

Hedia har godt styr på teamet, der i øjeblikket består af tre mand og indeholder mange års erfaring med diabetes. Startuppet leder dog efter en Business Angel, der kan bidrage med kapital og digital erfaring, slutter Peter Lucas.