IværksætterlivNyheder

Canadisk iværksætter i Danmark: “Svært at finde sine ben uden netværk”

Bento Cam

Angie Lim er en af stifterne af Bento Cam, en app, der organiserer billeder i arbejdsregi og som holder til i Founders House. Hendes vej til den danske startup-scene har taget hende fra Canada, over San Diego, til Costa Rica og nu København. Trendsonline har taget en snak med iværksætteren om startupdrømme og ønsket om at skabe noget, der kan gøre en forskel.

Det første, man bliver mødt med, når man kommer ind ad døren, er et stort smil, for Angie Lim er ikke forsagt på nogen måde. Det er noget hun til dels krediterer til sin canadiske opvækst. Men hun har også oplevet lidt af hvert, inden hun slog rødder i Danmark, fik kontor i Founders House og medstiftede appen Bento Cam, hvor hun nu er CEO.

Hun er født i Malaysia, men opvokset i Canada, hvor hun første gang stiftede bekendtskab med iværksætteri i forbindelse med sit arbejde for Microsoft. Her beskæftigede hun sig en del med mindre startups, men altid fra investorsiden. Og som hun erfarede senere hen, så er det noget helt andet at stå på den skabende side.

Lang vej fra Canada til Danmark

Angie Lim fik rejsefeber og opsagde sit job hos Microsoft. Målet var Costa Rica. Men rejsen tog hende først over San Diego til et mindre pitstop, hvor hun mødte sin fremtidige mand. Skæbnen ville det, at han var fra Danmark, men mere om det senere.

Costa Rica var der, hun ville hen, og her endte hun med at tilbringe omkring halvandet års tid, hvor hun hjalp startups med at bygge forretning og optimere kontakten til kunderne. På daværende tidspunkt havde hun allerede fået smag for iværksætteriet fra sit tidligere job.

Fra Costa Rica endte hun i Danmark. Det blev med manden, der endte med at blive hendes livsledsager, og hun fik fra første færd en ansættelse i hus hos Startup Bootcamp. Det var dog en begrænset ansættelse, så efter et halvt år, måtte hun se sig om efter noget andet.

Det førte til hendes første oplevelse med sit eget startup. Angie Lim startede nemlig Birgitsbox, opkaldt efter en kollegas mor. Det var en abonnementsservice på en kvartalsmæssig levering af makeup. Men som canadier, uden kundskaber ud i det danske sprog og uden noget netværk, var opgaven for stor en mundfuld at gabe over alene, og hun vendte fokus mod en mere stabil stilling hos et marketingbureau.

Ville lave noget, der gør livet nemmere

Marketingbureauet var en god idé. Det var nemlig her, at Angie Lim mødte sin medstifter af Bento Cam, Rasmus Lønne.

De arbejdede sammen på flere projekter og kunne hurtigt se, at de ønskede noget andet af karrieren, og at de kunne skabe noget godt sammen. Det var også jobbet på bureauet, der lagde kimen til Bento Cam. Idéen opstod efter deres tur til det store musik og tech event South by Southwest i 2015, hvor de tog en masse billeder, både til privat og til arbejdsmæssigt brug.

Det fik dem til at tale om, at der manglede et værktøj, der gjorde det muligt at sortere sine billeder i mapper fx privat og arbejdsrelateret. De oplevede tit, at de brugte en masse tid og overskud på at sidde og rode kamerarullen på telefonen igennem for at finde det helt rigtige billede. Men at finde billedet af den rigtige kvittering imellem 500 andre billeder af kvitteringer, produkter, slides, familiemedlemmer, eller hvad man nu har på sin telefon, kunne være helt uoverskueligt.

image2
Angie Lim og Rasmus Lønne sidder med Bento Cam

De udviklede derfor Bento Cam, en app, der gør det muligt at sortere sine billeder i relevante mapper, når man tage dem. Ved at sortere billederne igennem appen, kan man på den måde holde struktur på alle de visuelle informationer, der har noget med den kunde eller det projekt, man arbejder på, at gøre.

Bento Cam har brugere fra USA, Canada og Argentina og har været både på The Next Web og Netted by Webbys. Den seneste opdatering i App Store har set en stigning på 232 procent fra foregående måned i antallet af fotografier, som er blevet organiseret af brugerne.

Nu vil stifterne være den bedste app til organisering af fotografier, for som Angie Lim siger, så organiserer Google Photo og Apples AI til billedgenkendelse ikke nødvendigvis billederne på den mest brugbare måde. Og med en trend, der går mod at billeder erstatter skrevne ord og noter i organisationer, tror de på, at der er et marked for netop deres produkt.

En canadier, der fylder godt i selskabet

Selvom det er gået godt med Bento Cam, har det ikke været en nem opgave for Angie Lim at slå sig op som iværksætter i Danmark.

”I Canada kendte jeg en masse mennesker, og jeg vidste hvem jeg skulle gå til. I Danmark havde jeg ikke noget professionelt netværk, og det var svært at finde frem til vejen ind. Så det var en masse ringen rundt i blinde,” fortæller hun, da vi møder hende og Rasmus Lønne på Founders House.

Men hun lod sig ikke slå ud af det hårde terræn. Hun mener selv, at det til dels kan skyldes, at hun er opvokset i Canada.

”Folk fra Nordamerika generelt er mere pågående end den typiske dansker, og er ikke bange for at fylde i et selskab, så det har hjulpet mig på vej. Jeg er ikke bange for at tage kontakt, hvis jeg spotter en spændende profil. Heller ikke selvom jeg ikke kender dem,“ siger hun.

Men hun har også oplevet at komme ud til events og ende med at gå før tid, fordi alt var på dansk og derfor svært at følge med i for hende. Det er heldigvis ved at vende med den sproglige udvikling i startupmiljøet, siger hun, flere og flere events er nu på engelsk og dermed mere indbydende for udenlandske iværksættere.

Den danske scene er lille, på godt og ondt

Det har været svært for Angie Lim og Rasmus Lønne at opstøve investorkapital til deres startup. Både fordi de har manglet netværk, men Angie Lim påpeger også, at det danske investormiljø er meget lille i forhold til eksempelvis det canadiske. Det giver fin nok mening, men det har givet dem betydelige udfordringer i forhold til finansiering, fortæller hun. Hendes oplevelse er, at de danske investorer er lidt mindre risikovillige, lidt mere bange for at tage chancer, end de amerikanske investorer.

Her byder Rasmus Lønne ind og fortæller, at det lille miljø til gengæld har haft sine fordele. Han forklarer, at fordi Angie Lim skiller sig ud i mængden, på grund af hendes påholdenhed, så har det faktisk hjulpet i forhold til at komme i kontakt med folk.

“Det danske startupmiljø er også meget mere åbent, fordi at det ikke er så stort. I Danmark kan man gå hen og starte en samtale med hvem som helst, det kan man ikke i Canada og USA,” indskyder Angie Lim.

Men det til trods, så har Bento Cam indtil videre klaret sig igennem ved hjælp af bootstrapping. Og har nu i weekenden lanceret den nye version af appen, som er tilgængelig i App store.

Bento Cam skal kunne gøre livet nemmere

Appen Bento Cam er henvendt til arbejdslivet. Som de to stiftere, så er det mere en produktivitetsapp, end det er en billedsorteringsapp. Billedsortering af ens private billeder, kan man bruge Google pics til, der sorterer efter billedets indhold. Bento Cam sorterer derimod efter konteksten.

“Hvis nu en arkitekt går ind i Google Pics og søger på ‘bygning’, så får hun jo alle de billeder op, der har noget med bygningsværk frem. Det hjælper hende ikke så meget,” forklarer Rasmus Lønne og fortsætter, “Med vores app kan hun søge efter projektets navn og nemmere finde det rigtige billede.”

“Vi vil gerne gøre livet lidt mere overskueligt, lidt mere minimalistisk at gå til. Det handler om at rydde op i de små ting, så man kan nyde de vigtige ting i livet,” tilføjer Angie Lim.

Det er ønsket om at optimere hverdagen, der driver Angie Lim og hendes medstifter, Rasmus Lønne.

“Vi stoppede i bureauet, fordi vi gerne ville arbejde på noget med fremtidsudsigter, noget, vi følte, kunne gøre en forskel for folk.”