Arkiver

Kategorier

Content Ad SpaceSponsoreret indhold

Dette betyder valget af CMS system for din forretningsmodel

Den danske befolkning bruger internettet som aldrig før, hvilket har medført flere oprettelser af hjemmesider på tværs af brancher.

Går man og leger med ideen om at starte en hjemmeside eller webshop op, er det vigtigt at gøre sig tanker om forretningsmodellen.  Der skal vælges et system til opbyggelse af hjemmesiden – også kaldet et CMS system.

Oprettelse af webshop

Magento er et af de CMS systemer, der henvender sig bedst til at drive webshop. Dette CMS system er ideelt, hvis der drives en webshop med mange forskellige varer, da det er muligt at konfigurere produkterne med dette system.

Vælger man en forretningsmodel, der henvender sig til B2B ordrer, hvor det er vigtigt at have en stort overblik, vil Prestahop være et ideelt CMS system at vælge til webshoppen. Med dette CMS system skabes der et forkromet overblik over hele købsprocessen i detaljer, lige fra ordrer overblik, forsendelsesoverblik og faktureringsoverblik. Det er samtidig muligt at prissætte produkterne på flere parametre, hvilket gør det hensigtsmæssigt, hvis produkterne skal fragtes langt til kunden.

Eksempel:
Kukuk.dk sælger islandsk garn, og det er derfor relevant at kunne lave en funktion, der gør det muligt at vælge en garntype, hvorefter man kan skifte i mellem de farver, der udbydes. De forskellige farver vises på denne måde ikke som enkelte produkter, men som ét produkt i flere varianter.

Sammenligningsside – Affiliate marketing

Antallet af sammenligningssider er vokset stødt over de sidste par år i Danmark.
Det tiltaler de danske forbrugere, at kunne sammenligne de forskellige produkter direkte overfor hinanden. På denne måde ses forskelle på produkterne tydeligt, hvilket gør det nemmere for de danske forbrugere at vælge det bedste og billigste produkt.

Denne måde at bygge en side op på, hedder affiliate marketing. Princippet ved denne forretningsmodel er, at man sender forbrugerne videre til den specifikke udbyder der omtales, direkte fra hjemmesiden.

WordPress er igen et oplagt CMS system at opbygge denne form for hjemmeside i. Hjemmesiden har ikke brug for en knap, hvor der kan købes direkte fra hjemmesiden, men leverer kun information samt links, der sender forbrugeren videre.

Eksempel:
Billigakasseguide.dk arbejder med sammenligninger af de forskellige a-kasser i Danmark. På den måde kan forbrugeren sætte virksomhederne op mod hinanden, for derved at give de besøgende mulighed for at trykke videre til den valgte a-kasses hjemmeside.

Ved affiliate marketing hjælper man derved de respektive udbydere af produkterne med at skabe trafik på en organisk måde. Hjemmesiden, der sender forbrugeren videre, får derved en procentdel i fortjeneste, hvis forbrugeren vælger at købe et produkt hos en udbyder, der linkes til.

Det er muligt at se flere eksempler på affiliate marketing ved at klikke her.