Arkiver

IoTMedtechSponsoreret indhold

En vidensindsprøjtning gør high tech klar til flere brancher

Swapkids, videnindsprøjtning

Logos Logit havde med sit it-system til overvågning af tekniske installationer skabt tætte relationer til landets hospitaler og sygehuse. Efter en vidensindsprøjtning fra Scion DTU’s vækstforløb, Smart Innovation, er virksomheden nu bedre stillet til at gå ind i flere brancher.

Bip, bip, bip. Lydene på et hospital er ganske særlige. Det bipper sagte fra forskellige apparater og udstyr, og lydene blander sig med hurtige skridt fra personalet og lavmælte snakke om patienternes status. Blandt udstyret er der eksempelvis medicinkøleskabe og køleskabe, der indeholder prøver fra patienter til undersøgelse og forskning.

Det er køleskabe som disse opstartsvirksomheden Logos Logit kan trække komplekse data fra, som dokumenterer at enhederne overholder fastsatte parametre, og i tilfælde af overtrædelse forskere og personale. Denne platform er med til at sikre omkostningseffektiv styring af hospitalers opbevaring af medicin og prøver. I den nye dataenhed er en avanceret strømforsyning, en PSU, implementeret, således at man nu kan overvåge flere typer af apparater, som man ikke tidligere var i stand til. Desuden sikrer den nye PSU fortsat overvågning og logning af data selvom strømmen går eller IT netværket svigter.

“Vi havde et behov for en ny data-opsamlingsenhed, der ville være i stand til at samle data fra forskellige typer hospitalsapparater. Men vi havde et problem med at få en strømforsyning, der kunne forsyne alle typer sensorer. Hvis den nye PSU ikke er en integreret del af vores produkt, vil vi ikke kunne dette, og heller ikke kunne sikre data ved strøm- og netværksudfald” siger Jannik Holm, der er direktør i Logos Logit.

400 timers hands on hjælp

Logos Logit stod altså i en situation, hvor de havde et godt produkt, men de manglede nogle kompetencer til at udvikle en power supply unit, PSU, til deres produkt. Gennem netværk blev de præsenteret for Scion DTU’s vækstforløb Smart Innovation, der er et forløb for vidensudveksling til produktudvikling i små og mellemstore virksomheder i Region Hovedstaden.

Logos Logit har gennem Smart Innovation fået en vidensindsprøjtning i form af 400 timers målrettet rådgivning og samarbejde med DTU Elektro om at udvikle produktet. Og netop samarbejdet har været vigtigt for processen, fordi de ikke kun har fået sparring. De har også fået hands on hjælp:

“Når man får funding, består hjælpen ofte i en snak, hvor der er videndeling og feedback på ens produkt. Men her har DTU Elektro simpelthen været nede og samarbejde med os om selve udviklingen. Det har betydet, at vi nu står med et konkret produkt,” siger Daniel Svalling, der er udvikler for Logos Logit.

Fra én til mange brancher

Produktet er nu udviklet og sendt til test. Havde Logos Logit ikke fået den vidensindsprøjtning af Scion DTU med på vejen, ville de ikke kunne tilbyde den samme omkostningsbesparende platform. Det var der simpelthen ikke råd til, siger Jannik Holm. Udviklingen af PSU betyder at virksomheden nu kan betjene flere markeder:

“Vores produkt kan med udviklingen integreres til andre brancher. Eksempelvis rengøringsindustrien, hvor vi kan trække tal ud fra en vaskemaskine. Med brug af forskellige sensorer kan vi foruden vandtemperaturen måle koncentrationen af vaskevandet, hvor meget vaskemiddel, der bliver brugt, og en mængde anden data, der giver vores kunder høj sikkerhed og mulighed for optimering, samt en unik mulighed for at kunne dokumentere kvaliteten af vasken,” siger Jannik Holm.

Udover hjælp til udvikling af Logos Logits kerneprodukt har de også fået sparring på det forretningsmæssige plan gennem ressourcer og personer, som de ikke ellers ville have været kommet i kontakt med. Og det har betydet at virksomheden forretning står endnu stærkere efter gennemløb af vækstforløbet.

Skriv et svar