Arkiver

BusinessHardwareMedtechNyheder

Dansk medtech-selskab får tocifret millioninvestering fra Kina

Acarix, medicoselskab, Puhua

Et kinesisk selskab skyder penge i det dansk-svenske medicoselskab Acarix, som arbejder på et system, der skal alamere om blodpropper.

En alarm, der kan advare mod blodpropper, har længe været på trapperne. Det er det dansk-svenske selskab Acarix, der står bag et specielt et særligt hjerteplaster, som de forventer at kunne lancere næste år efter års udskydelse. En ny millioninvestering skal hjælpe markedsintroduktionen på vej.

Det oplyser Acarix i en pressemeddelelse.

Den kinesiske strategiske investor Puhua Jingxin har investeret et tocifret millionbeløb i medicoselskabet netop for at accelerere processen. Acarix har kæmpet med underskud de senere år og øgede i 2015 underskuddet fra 2,6 millioner kroner til 3,7 millioner kroner.

Luft i budgettet til både produktion og salg

Den nye investering kan give Acarix lidt luft i budgettet, og ifølge administrerende direktør Søren Rysholt Christiansen, forventer firmaet at kunne introducere det såkaldte CADScor®System i andet kvartal af 2017.

“Vi er meget tilfredse med partnerskabet med Puhua Jingxin – en joint healthcare fond, som består af strategiske ressourcer fra Puhua Healthcare og den store medicinalvirksomhed, Zhejiang Jingxin Pharmaceuticals. Denne nye investering vil gøre det muligt for os at øge både produktion og salgsorganisation,” siger han i pressemeddelelsen.

Mere teknisk forklaret er CADScor®Systemet en non-invasiv strålingfrit hjerteplaster, som kan diagnosticere hjerterytmeforstyrrelser og spare patienter for både indgreb og indlæggelser.

“Koronararteriesygdom (forsnævring af arterierne, der fører blod til hjertet red.)påvirker mere end 120 millioner mennesker verden over, men den nuværende diagnostiske udredning, som hurtigt kan eskalere til kostbare røntgenundersøgelser og scanninger, er utrolig ineffektiv,” siger Søren Rysholt Christiansen i pressemeddelelsen.

En win-win opfindelse

Han påpeger, at i et nyere dansk studie, har det vist sig, at 90 procent af de patienter, der viser symptomer på koronararteriesygdom, forkortet CAD, slet ikke har sygdommen. CADScor®Systemet kan i 96 procent af tilfældene afvise tilstedeværelsen af CAD, og dermed potentielt reducere behovet for specialistundersøgelser med 50 procent.

”Win-win for patienter, læger og samfundet,” siger den administrerende direktør i pressemeddelelsen.

Samarbejdet med den kinesiske investor skal gøre Acarix klar til lancering i ikke kun Danmark, men også England, Sverige og Tyskland.

Acarix startede som et samarbejde mellem Coloplast og Aalborg Universitet i 2009. Siden 2010 har Seed Capital og Sunstone life science investeret i selskabet, og i 2013 modtog Acarix 27 millioner kroner fra Sunstone Capital, Seed Capital, Coloplast og Seventure.

Planen var dengang at lancere produktet samme år, men lanceringen blev udskudt til første halvdel af 2014 og nu altså til andet kvartal af 2017.

Acarix

Skriv et svar