Arkiver

IværksætterlivSponsoreret indhold

Vækst med din nabo i højteknologisk udviklingsmiljø

udviklingsmiljø

Det rette miljø giver virksomheder mulighed for at trække på hinanden og vækste side om side. Det ved virksomheden Bawat alt om. De bor nemlig i forskerparken Scion DTU i Hørsholm.

Hvis naboen er hardware-udvikler, genboen er specialist i investorer, og der lige henne om hjørnet er super specialiserede tech-forskere. Hvad mere kan man så ønske sig som ung virksomhed?

For virksomheden Bawat, der udvikler teknologier til ballastvand, har det været helt essentielt for deres udvikling at bo i det miljø, som Scion DTU tilbyder. For her har de tilgang til et godt netværk og specialviden, fortæller direktør Kim Diederichsen:

“Vi har samarbejdet med flere af vores naboer i opstarten. Og nu bor vi et par hundrede meter fra det selskab, der validerer vores biologiske tests i forbindelse med opnåelse af amerikansk typegodkendelse,” siger han.

Et miljø med fokus på sparring

Bawat bor i forskerparken Scion DTU i Hørsholm nord for København. I det højteknologiske miljø er der rig mulighed for, at de enkelte virksomheder kan netværke og sparre med hinanden, mener Scion DTU’s innovationschef, Helle Nielsen-Elgaard.

“Når man er en mindre virksomhed, så knokler man hårdt for at få tingene til at lykkes. Men man risikerer nemt at drukne i drift. Ved at være i det rette miljø bliver man ikke kun inspireret, men også motiveret til at udvikle sig,” siger hun.

Som innovationschef hos Scion DTU peger hun på nogle af Forskerparkens egne faciliteter, som hun mener, giver særlig god grobund for et godt udviklingsmiljø:

“Der er let adgang til viden og sparring, fordi virksomhederne hos Scion DTU har en helt unik adgang til DTU’s viden og forskere. Desuden er der mulighed for at få feedback og sparring på ens virksomhed gennem forskellige programmer. Og så tilbyder vi inspirerende oplæg om trends og tendenser,” siger hun.

Idéudveksling ved kaffemaskinen

Bawat flyttede til Scion DTU i Lyngby for fem år siden. Siden har de haft en afstikker til deres modervirksomhed i Kirke Værløse. Her i sommers flyttede de igen til Scion DTU. Denne gang til Forskerparken i Hørsholm, fordi faciliteterne passede dem godt.

Direktør i Bawat Kim Diederichsen fortæller, at det særligt i starten var rigtig godt at bo i et innovativt miljø. Her blev der ofte sparet med naboerne ved kaffemaskinen. Selvom Bawat har udviklet sig meget, siden de startede, benytter de sig stadig af det gode netværk, siger Kim Diederichsen:

“Så sent som for en måned siden, lavede jeg en præsentation til et netværksmøde, hvor jeg introducerede mig for andre selskaber, der bor i Forskerparken. Her nævnte jeg, at vi mangler folk, og blandt deltagerne var der en rekrutteringsvirksomhed, som vi nu har etableret en kontakt til,” fortæller Kim Diederichsen.

Skriv et svar