Arkiver

BusinessDe små aktuelleEventsIværksætterlivNyhederVenturekapital

Nordic Venture Forum: Matchmaking for tech-startups og investorer

nordic venture forum

Over 70 virksomheder kæmpede tirsdag den 8. november om opmærksomheden på Danmarks største matchmaking-event mellem tech-virksomheder og investorer.

På en nådesløs, kold, dansk vinterdag var den nordiske startup-scene tirsdag samlet på Radisson SAS Falconer Hotel til anden dag ved Nordic Venture Forum.

Det var 14. gang, at arrangementet løb af stablen, som hvert år giver startups fra hele Norden mulighed for at præsentere deres virksomhed for et bredt udvalg af eksperter og investorer. Gennem årene har Nordic Venture Forum etableret sig som et vigtigt event for investormiljøet i de nordiske og baltiske lande. Derfor er det heller ikke tilfældigt at Nordic Venture Forum historisk set har sikret over 60 procent af de præsenterende virksomheder nye investeringer på baggrund af deres deltagelse.

”Eventet er med til at specielt udenlandske investorer har fundet interesse for at investere i nordiske virksomheder. Ikke mindst på grund af de relationer, som de får til danske og nordiske VC’s (venture kapitalister red.) som er en forudsætning for at investere uden for ens eget marked,” siger Dorte Wiene koordinator for Nordic Venture Forum.

Spækket program på Radisson

Efter en introduktion med velkomst tale af Københavns Beskæftigelses- og Integrationsborgmester, Ann Mee Allerslev, startede dagens program for alvor. Her kunne de deltagende investorer vælge mellem en bred vifte af pitches inden for kategorierne: Fintech, technologi, internet of things, cleantech, healthtech, life sciences og food.

Med et så spækket program blev kategorierne afviklet sideløbende, så man måtte prioritere blandt de mange interessante startups på plakaten.

De præsenterende virksomheder måtte ligeledes holde nøje øje med tiden, som var klart defineret og blev opretholdt med stor disciplin. Derfor havde hvert pitch ikke lang tid til at levere en overbevisende præsentation, hvorefter ekspertpanelet kom med relevante spørgsmål, som skulle besvares på stedet.

Pitch på mere end én måde

Fælles for de deltagende startups var, at de alle søger vækst-kapital i løbet af de næste 24 måneder. Derfor gav Nordic Venture Forum også de deltagende startups mulighed for at engagere mulige investorer på mere end én måde.

Foruden præsentationerne havde der forinden været mulighed for at sætte private møder op med interesserede investorer. Her var det muligt i fred at diskutere tingene lidt mere i dybden. Det var en mulighed, som mange virksomheder havde valgt at benytte sig af, og Radissons første sal sydede det meste af dagen af aktivitet.

Gamle kendinge til Nordic Venture Forum

Blandt de mange startups var også en række Trendsonline-kendinge blandt andre Linkfire.

Linkfire lever fortsat i bedste velgående på sin seed investering fra Northcap sidste år. Linkfires platform, der er integreret med mere end 300 musikservices verden over, lader kunstnere dele deres indhold med fans verden over gennem ét link. Det fremadstormende startup har over året leveret gennemsnitlige vækstrater på 10 procent i antal brugere, og sidste måned satte virksomheden rekord med godt 13 millioner routede brugere.

Samtidig lancerer Linkfire i første kvartal 2017 et nyt paid media plugin. Her kan eksisterende kunder købe den ekstensive data, som Linkfire indsamler gennem de links, virksomheden generer for klienterne. På den måde kan pladeselskaberne ramme præcis de brugere, der har besøgt deres link.

Afsluttende diskussion

Til sidst bød dagen på en afsluttende paneldiskussion, inden dagens vindere blev afsløret. Paneldiskussionen blev modereret af Bjarke Staun-Olsen fra Creandum, med deltagelse af de danske startup-sværvægtere Søren Halskov Nissen fra Drivr, Ulrik Bo Larsen fra Falcon.io, og David Helgason fra Unity 3D.

Der blev i alt udpeget 19 vindere inden for de repræsenterede kategorier. En af vinderne blev danske Hufsy, som er et online banksystem til virksomheder.

”Som startup er det utrolig vigtigt med events som Nordic Venture Forum, der hjælper med at sikre et match med interesserede investorer. Det gør det ikke kun nemmere for os, men også for nationale og internationale investorer. Det giver god mening, at samle Norden som Nordic Venture Forum gør,” udtaler Annine Bentzen, der er Head of Engagement hos Nordic Venture Forum-vinderen Hufsy.

Læs mere om Nordic Venture Forum og årets deltagere her.

Årets vindere:

 • antag [DK]
 • BehavioSec [SE]
 • Brain+ [DK]
 • BroadBit Batteries [FI]
 • CloudCutout [DK]
 • ERNIT [DK]
 • Hufsy [DK]
 • Inmold A/S [DK]
 • Linkfire ApS [DK]
 • MediSapiens Oy [FI]
 • Miiskin [DK]
 • MUUWIT [DK]
 • Nanovi A/S [DK]
 • Novopack ApS [DK]
 • PinMeTo [SE]
 • Pizzaflex Development A/S [DK]
 • Princh A/S [DK]
 • Shape Robotics [DK]
 • SHUTE Sensing Solutions [DK]

Skriv et svar