Arkiver

EventsNyhederSustainable Tech

Green Tech Challenge 2016: “I er fremtiden”

Green Tech Challenge

Fredag var nogle af Danmarks grønneste startups samlet i Industriens Hus til kulminationen på dages pitches, oplæg og talks. Til Green Tech Challenge Investor Day skulle en vinder findes blandt 20 startups, der alle arbejder for en grønnere, mere bæredygtig og mere tillidsfuld verden.

Som om solen vidste, hvad der foregik, skinnede de klare efterårsstråler ned gennem glastaget på Industriens Hus. Ned på de grønne startups, der fredag skulle bade ikke bare i solens lys, men i salens opmærksomhed, da Green Tech Challenge Investor Day blev afviklet i København.

Her samledes investorer, startups og andre interesserede entreprenører og interessenter for at kåre vinderen af dette års Green Tech Challenge.

Sammen skal vi skabe en bedre verden

De 20 startups, der kæmpede om æren, 100 timers samarbejde med Green Tech Challenge og et gavekort til BizSpark Plus til en værdi af 120.000 dollars sponsoreret af Microsoft var på dagen skåret ned til ti. Ti bæredygtige startups, der vil være med til at skabe en bedre verden i morgen.

Med snacks i moderigtige skåle af bambus og glas med kaffe – ikke noget brug-og-smid-væk her – flokkedes folk ind i salen for at høre Anyware Solutions, CPH containers, Dacofi, Dall Energy og Deemly. De første fem, der skulle foran panelet.

Medstifter af Green Tech Challenge, Martin A. Petersen, åbnede dramatisk ballet med ordene, at fortsætter vi ufortrødent vores færd fremad, så brænder vi jorden op. Der er derfor i høj grad brug for tænkere, som dagens startups. “I er fremtiden,” lød det flere gange i løbet af dagen.

Læs også: Her er de 20 grønne startups, du skal holde øje med

Anyware er en alt-i-én enhedsløsning til smart homes, en smart adaptor koblet op på WiFi, som kan monitorere og kontrollere lys, støj, temperatur, fugt og alarmfunktionalitet. CPH Containers udfordrer vores uholdbare boigsituation i de større byer, ved at lave studieboliger og -byer af opgraderede containere fra shippingindustrien.

Dacofi arbejder med biprodukter fra bryggerierne, hvor de gennem filtration skiller produktet i tør og våd, som kan bruges til foder, og mad og drikke til mennesker. Dall Energy tilbyder billigere varme med effektive varmeovne og brug af biomasse som brændsel, og Deemly søger at øge tilliden mellem de mange forskellige deleplatforme og brugerne af dem ude på nettet.

Alle 20 startups var til stede på dagen

Alle fem startups havde interesserede investorer i panelet, som i pausen mellem dagens pitchs også kunne tale med de ti startups, der ikke nåede med i finalen. Alle havde nemlig fået en stand i Industriens Hus, hvor der blev minglet godt mellem oplæggene.

Næste startup på scenen var Mate.bike. Med en dramatisk demonstration viste medstifter Julie Kronstrøm Carton, at der er fart i startuppes foldbare elcykel. Cykeleventyret blev efterfulgt af SBT Aqua, et startup, der tog sine spæde skridt på DTU og som vil revolutionere mikrobiologisk kvalitetskontrol med deres teknologi, som i real time måler bakterieindhold i vand.

Fra vand til afgrøder. Næste startup var Wasoko, som til daglig sidder hos KPH i København. Men deres markeder findes i Afrika, hvor de har skabt en platform, der forbinder bønder direkte med sælgere. På den måde bliver det billigere for bonden, der undgår dyre mellemmænd og mindre mad går til spilde ved transport.

Dagens to sidste startups var WasteControl, der laver automatiske, smarte IoT-skraldespande og YoooWe, en platform der forbinder folk med hang til board sport som ski, paddleboarding og surf.

troels

Og vinderen blev…

Erhvervskvinden Stine Bosse indtog scenen, mens de spændte startups ventede i kulissen på at høre, hvem der vandt årets Green Tech Challenge.

Iværksætterne var blevet vurderet på team, mulighed for påvirkening og betydning, skaleringspotentiale, og om de kan gøre grøn business til god business.

Det tager i dag op til tre dage at teste for bakterier i vand, en knap ressource i nogle områder, en vigtig ressource i alle områder, og i lande, hvor man drikker direkte fra hanen, også en ressource, der kan stå for store sygdomsudbrud. Men skal man teste vandet hurtigere er det med en voldsom prisstigning. Det vil stifterne af SBT Aqua, Gustav Skands, Frederik Aalund og Christian Bertelsen lave om på, og de vandt årets Green Tech Challenge.

“Vi er meget beærede over at være blevet kåret som vindere. Især når man tænker på, hvor stærkt et felt, vi har været oppe imod. Prisen kommer på et virkelig godt tidspunkt, da vi er ved at rejse flere penge, og et vækstprogram som Green Tech Challenge giver god eksponering,” sagde en stolt Gustav Skands, CEO i SBT Aqua.

img_6203

Skriv et svar