Arkiver

Coworking spacesEventsNyheder

Not-for-profit kontorfællesskab tiltrækker Gazelle-virksomhed

Venture Village, kontorfællesskab, Aarhus

Stedet hedder Venture Village. Det er Aarhus’ nye not-for-profit, co-working space for passionerede iværksættere, som åbner fredag eftermiddag.

Det er ikke kun i København, at iværksættermiljøet trives. Også i Aarhus sker der nyt. Bare over de seneste måneder er der blevet etableret en række nye kontorfællesskaber. Èt af de nyeste er Venture Village, som officielt åbner fredag den 11. november.

Venture Village er et fællesskab startet og drevet af iværksættere, for iværksættere. Det skal være byens nye samlingspunkt for iværksætteri, og landsbyen i byen har allerede tiltrukket flere spændende personligheder og virksomheder.

Læs også: Skadinaviens første fintech-kollaborativ åbner i København

Venture Villages betyrelsesformand, Henrik Ernst, er eksempelvis til daglig leder af Gazelle-virksomheden Døgndata.

“Som startup er pengene små og husleje er ikke øverst på listen over, hvad man gerne vil bruge penge på. I ’almindelige ’ kontorfællesskaber er der ofte en administrator som tjener penge på udlejningen, og derfor mente vi, at der var behov for et alternativ,” siger han i en pressemeddelelse med henvisning til, at Venture Village skal være et alternativ til de kommercielle kontorfællesskaber i området ved Søren Frichs Vej.

Fokus på social bæredygtighed

Gruppen bag Venture Village kommer alle fra succesfulde kontorfællesskaber som Startup City og Geek House, og med udgangspunkt i en fælles passion for iværksættere har de nu skabt Venture Village.

De driver fællesskabet som et not-for-profit kontorfællesskab og lægger stor vægt på social bæredygtighed. Eksempelvis udføres flere af de daglige driftsopgaver af fleksjobbere. Venture Village lægger vægt på at drive et åbent og aktivt kontorfællesskab ud fra en netværkstilgang, som også vil bidrage til iværksættermiljøet ved at invitere byens iværksættere til netværks- og oplægsarrangementer.

Selvom den officielle åbning først sker den 11. november klokken 13, blev kontorfællesskabets 502 m2 allerede lejet ud til 18 virksomheder med over 60 ansatte i alt ved åbningen den 1. oktober. Beboerne er hovedsagligt it og tech-virksomhedern, men der findes også strategiske rådgivere, arkitekter og fotografer.

Skriv et svar