Arkiver

Nyheder

Èt råd går igen blandt de danske startups til Web Summit 2016

Web Summit

Udbyttet fra Web Summit har været forskelligt startups imellem. Men fælles for dem alle er, at de har haft travlt. Ét bestemt råd går igen, til dem der skal til Web Summit 2017. 

Hvis Web Summit var en by i Danmark, ville det være den 9. største by. Den ville placere sig mellem Vejle og Horsens med mere end 54.000 deltagere. Det skaber selvsagt lidt hype og travlhed i de tre pavillioner, hvor en række danske startups har haft en stand hver i syv timer i løbet af de tre dage. Vi har besøgt fire af dem.

Jesper Roesgaard, CEO og medstifter af Relesys

(Artikelbillede)
I oktober fyldte Relesys to år. I dag er startuppet lokaliseret i fem lande og har 20 medarbejdere. Deres portefølje tæller store detailkunder som Sportsmaster, IRMA og Bauhaus.

Hvad er Relesys?

“Vi har udviklet en app, der gør det muligt for at større detailhandler kan komme ned i bukselommen på dine mange tusinde medarbejdere. Den skal forene alle de kanaler, der er i dag. Det vil sige, den kommunikation du har internt på mail, Facebook, sms og intranet samles ét sted. Så i stedet for at skrive en mail, der bliver printet og hængt i et baglokale, så kommer budskabet direkte ud til dine medarbejdere.”

“Derudover har vi integreret et performancebarometer, der bygger på gamification. Det vil sige, at medarbejderne får en score alt efter, hvor gode de er til at holde sig opdateret og engagere sig med appen.”

Hvad har i fået ud af at deltage ved Web Summit? 

“Efter at have talt med rigtig mange mennesker, har jeg først og fremmest lært, at vi har et meget stærkere produkt, fordi vi ikke har siddet i et kælderkontor og tænkt de store tanker helt ud. Vi har været tvunget til at få vores app ud hurtigt til kunder i forhold til at udvikle. Mange af de elementer, vores app tilbyder i dag, er kommet til på baggrund af feedback og problemløsning.”

“Derudover har vi fået mulighed for at tale med Facebook. De kører en beta-version, Facebook Workplace, med et medarbejderfokus for virksomheder. Det må siges at være en indikation af, at det vi gør, er rigtigt.”

“I dag (torsdag red.) ved standen er det kommet bag på os, at nogle af de største portugisiske virksomheder er repræsenteret med deres CEO. Jeg har talt med flere detailhandlere med over tusind medarbejdere. Så vi har virkelig fået udvidet vores portugisiske netværk gevaldigt.”

Peter Thomsen, Bestyrelsesformand i Ansnei

Ansnei er et halvandet år gammelt startup, der leverer sikkerhed i lande verden over. I alt leverer de 4.000 vagttimer om ugen og beskæftiger 20 mennesker. Hvis du har gættet på, at Ansnei er et færøsk ord, der betyder at holde af og passe på, så har du gættet korrekt.

dsc_0179

Hvorfor har du etableret Ansnei?

“Jeg vil gerne gøre det muligt for alle folk at føle sig sikker. Det skal ikke kun være forbeholdt rige mennesker fra store selskaber. Uber for bodyguards, kan du kalde det.”

“Det er meget afhængigt fra land til land, hvem vi hjælper. Vi har store firmaer, hvor vi leverer sikkerhed til deres topledelse plus deres familier. Så er der andre markeder, eksempelvis Rusland, hvor unge piger bestiller bodyguards til at passe på dem, når de går i byen. Vi har både bevæbnede i store grupper og enkeltpersoner, der kan kampsport og ikke er bevæbnede.”

Hvad har du fået ud af at deltage ved Web Summit?

“Vi har sandsynligvis fået to nye kunder. Den ene er en bank, hvor kontrakten er så godt som underskrevet. Den anden er jeg lidt mere usikker på.”

Ståle Fredslund Husby, CEO og medstifter af Relink Labs

Relink udvikler software til rekrutteringsbureauer. Softwaren samler data fra nettet til at skabe en profil med data om ansøgerens evner, interesser og aktiviteter på nettet. Ud fra det, kan rekruttører hurtigt søge efter talent med de kvalifikationer, som virksomheden ønsker i sit team.

dsc_0191Hvad har i fået ud af at deltage ved Web Summit? 

“Det har været meget værdifuldt. Der har været en større tilstrømning til vores stand, end jeg havde forventet. Vi har talt med næsten 200 mennesker om alt fra partnerskaber, udvikling og investering. Men det er også et rigtig godt sted at afsøge konkurrerende startups. Det er interessant at se, hvor vi er positioneret i forhold til, hvad vi kan tilbyde og hvad andre HR-teknologier kan tilbyde.”

Hvilke råd vil du give til startups, der skal til Web Summit 2017?

“Sidste gang, jeg var ved Web Summit i 2014, var der 10.000 deltagere, og allerede dengang var der travlt. Derfor har vi booket en række møder, inden vi tog afsted. Der er simpelthen for mange mennesker, og der sker for meget rundt omkring til, at vi kan opsøge folk i løbet af konferencen. Research grundigt på forhånd, og lav en liste over, hvem du kan få værdi ud af at kommunikere med i et til to år fremover.”

Casper Harlev, CEO og medstifter af Sensohive

Sensohive har udviklet en trådløs, cloud-baseret temperatur- og luftfugtighedsmåler. Ved at overvåge temperaturen og luftfugtigheden i gartnerier kan der skabes et mere ensartet miljø, som gør, at planterne vokser ens.

dsc_0185

Hvad har i fået ud af at deltage ved Web Summit? 

“Vi er jo så privilegerede, at vi har halvanden dag ved en stand, fordi vi i dag (onsdag red.) står ved Microsofts stand. Der er i det hele taget mange potentielle kunder og partnere, der har været henne og henvende sig. Specielt med fundament i Lissabon, men også internationale kunder.”

“Jeg har forberedt mig hjemmefra og lagt syv konkrete aftaler på forhånd og har også fået ihvertfald fire aftaler udover det. Så 10-11 møder er det blevet til i alt. Af dem forventer jeg, at ihvertfald to bliver til partneraftaler, der kan løfte vores salg.”

“Derudover er der en stor pay-forward-kultur hernede. Folk er gode og flinke til at sende dig i en retning, der kan være værdifuld for dig og den nye relation.”

Hvilke råd vil give til startups, der skal til Web Summit 2017? 

“Lav en del aftaler på forhånd. Opsøg relevante virksomheder og partnere og få dem i kalenderen for folk, inklusiv mig selv, er bare enormt travle hernede. Det har virkelig kickstartet mit Web Summit, for du bliver præsenteret for enormt mange muligheder, når du er hernede. Så det er bare om at gribe dem.”

 

Skriv et svar