Arkiver

BusinessDe små aktuelleIværksætterlivNyheder

Accelerace og Scale-Up Denmark er skudt i gang

Accelerace

Tirsdag slog Accelerace dørene op for en ny gruppe spændende startups. Med fem nye industrispecifikke acceleratorer og blikket vendt mod hele verden er mulighederne kun blevet større.

Tirsdag morgen var en ny gruppe forventningsfulde startups samlet ved Accelerace. Alle er de en del af det seneste parti på i alt 17 startups, som over det næste halve år skal gennemgå Accelerace- og Scale-Up Denmarks nye, ambitiøse acceleratorprogram – og Trendsonline vil være med hele vejen.

Scale-Up Denmark er et samarbejde mellem de danske regioner og Erhvervs- og Vækstministeriet. Her vil man udnytte de regionale økosystemer og specielle kompetencer med det mål at skabe en koncentration af vækstvirksomheder i Danmark.

De i alt ti industrispecifikke acceleratorer er derfor placeret i regionale ”hubs”. På den måde parres deltagerne med førende virksomheder fra det regionale økosystem og får nemmere adgang til relevant sparring, specialisering og ressourcer fra virksomheder som Mærsk og Novo Nordisk.

Nye acceleratorer skydes i gang

De 17 udvalgte startups var i går inviteret til en fælles start på den seks måneder lange rejse, som venter rundt om hjørnet. Selvom de deltagende placeres i relevante regionale hubs, er de alle under Accelerace’s vinger. Derfor kan de alle se frem til et program spækket med muligheder til en samlet værdi af 100.000 euro, som blandt andet indebærer ekspert-coaching, workshops, samarbejder med erhvervspartnere og en founders pack med ressourcer og værktøjer til 50.000 euro.

Læs også: Accelerace lancerer fem acceleratorer: På jagt efter iværksætternes Pernille Blume

Det er nemlig Accelerace, der har fået ansvaret for fem af de ti industrispecifikke acceleratorer under Scale-Up Denmark. De nye programmer kommer til at sikre en mere skræddersyet løsning til de deltagende startups indenfor ICT, foodtech, med tech & welfare technology, clean tech og life science & biotechnology.

Deltagerne fik en blød start

Det var mest af alt en afslappende start, de deltagende startups fik tirsdag. Efter morgenmad og en masse informationer fik hvert startup mulighed for kort at præsentere sig selv for de andre deltagere.

Pitch-sessionen bød derfor på en bred vifte af startups på forskellige udviklingsstadier og med forskellige udfordringer. Fra Kastberg, som producerer kvalitetsis målrettet B2B-kunder til Landmad, der omsætter for 25 millioner, men gerne vil rigtigt i gang med webshop. Fra Neatmeal, en private dining-platform, som lancerer næste måned til Nohrlund, der producerer organiske cocktails og allerede har solgt mere end 400.000 flasker, og fra Relibond, som udvikler en kabeltype 40 procent mere effektiv end de nuværende, men mangler tests for at kunne gå til marked til Sensohive, der har udviklet en trådløs temperaturmåler til dokumentation af fødevaretemperaturer og allerede monitorerer for mere end 200 restauranter i Norden.

Der var endda et par gamle Trendsonline-kendinge i form af Praice, som vil gøre rekruttering lettere ved at ”crowdsource” den jøbsøgendes personlighedsprofil, og Qarnot Computing, der skaber en stærk computing platform til banker og bruger varmen til at opvarme lejligheder.

Spændende rejse med høje forventninger

Resten af dagen bød blandt andet på case-præsentation af Donkey Republic, en Accelerace alumni, og efterfølgende workshop. Til sidst var der længe ventede smagsprøver på produkter fra Kastberg og Nohrlund at gå hjem på.

Nu er seks intense måneders udvikling påbegyndt for de udvalgte startups. Med et endnu mere skræddersyet program, som i endnu højere grad tilgodeser hver startups individuelle behov, bliver det spændende at følge med på sidelinjen.

Skriv et svar