GuideIværksætterlivNyhederPlatform

Ikke blot på tryk: Startup Guide lancerer global iværksætterplatform

Det skal være lettere at finde relevant information om forskellige byers startupmiljøer. Derfor har makkerparret bag Startup Guide udvidet med en global platform.

Du har garanteret haft fingrene i en af de æggeskalshvide eller pastelfarvede bøger med den tuschede, sorte streg og bynavnet i panggrøn, pink, blå på forsiden – Startup Guide.

Bøgerne handler om flere lande, sælges i flere lande og skal hjælpe iværksættere med at finde de relevante områder, caféer, fællesskaber og mennesker i verdens byer. En Lonely Planet for entreprenører.

Læs også: Startup Guide Copenhagen Vol. 2 er på trapperne med nye startups

Men fra nu af er Startup Guide ikke kun analog viden. Makkerparret bag, Sissel Hansen og Thomas Nymark Horsted, har nemlig udvidet med en global iværksætterplatform kaldet Startup Everywhere. For det er præcis, hvad man kan med lidt hjælp fra Startup Guide Worlds samlede viden. Målet er nemlig at forbinde, inspirere og klæde en ny generation af iværksættere på til at lykkes med at starte en virksomhed.

’’Startup Everywhere er skabt ud fra en overbevisning om, at de etablerede iværksættere er dem, der kender deres by bedst. Derfor er de den bedste kilde til konkret viden om, hvordan man lykkes med at starte en virksomhed i deres lokale by.’’ Siger CEO, Sissel Hansen i en pressemeddelelse.

Fra kaospilot til startup guide

På platformen kan man stadig købe bøgerne, men her findes også det nye, digitale produkt Startup Guide Maps, et digitalt kort over alle de byer, hvor Startup Guide er i, til web og mobil, med adgang til kontorfællesskaber, caféer med wi-fi, inkubatorer og acceleratorer.

Ved årets snarlige udgang dækker Startup Everywhere ni byer; København, Aarhus, Stockholm, Berlin, Lissabon, Oslo, Trondheim, London og Wien. Ambitionerne for fremtiden er endnu større med 25 nye byer på tegnebrættet for næste år og over 50 byer i 2018.

Og mon ikke det nok skal gribe om sig. Startup Guide begyndte i sin tid blot som et hobbyprojekt for CEO Sissel Hansen, der dengang befandt sig i Berlin og kæmpede med at starte egen virksomhed. Da fik hun idéen til Startup Guide, hvis første eksemplar blev solgt i 20 butikker i byen. Et halvt år senere på Kaospilotuddannelsen i Aarhus fik hun Thomas Nymark Horsted med på projektet. De producerede en guide til Aarhus, flyttede til København og gik i gang med tredje udgivelse.

Iværksætteri er ikke længere kun for de store byer

I dag er der Startup Guides til seks byer og over 50 byer er allerede på tegnebrættet. Salget har rundet de 12.000 eksemplarer, og med digitaliseringen og globaliseringen er næste naturlige skridt nu at udvide online.

”For tyve år siden foregik næsten alt iværksætteri i byer som Silicon Valley, Boston, New York og Tel Aviv. I dag er det et globalt fænomen – men på trods af dette, findes løsningen på de enkelte iværksætteres udfordringer ikke globalt, men lokalt. Netop derfor giver en platform som Startup Everywhere så god mening – og det er fantastisk at se, at folk har taget det til sig og finder værdi i det vi laver,” siger COO, Thomas Nymark.

Læs også: Kaospiloters ‘Startup Guide’ har vokseværk