Arkiver

Kategorier

BusinessIværksætterlivNyheder

NextNord: Nordjysk netværk for digitale iværksættere

Aalborg, NextNord

NextNord er blevet mere struktureret organiseret og samtidig er et nyt initiativ opstået. Her blandes fagligt indhold med sociale begivenheder, som giver mulighed for at udbygge sit netværk.

Vi har set det i Øresundsregionen med #CPHFTW og i Aarhus med #AARSOME. Behovet og ønsket om sammenhold og videndeling i det danske startup-miljø er stort. Og nu har endnu en bevægelse organiseret sig – NextNord.

De første spadestik til NextNord blev taget tilbage i 2014. Baggrunden var en mangel på netværk i det aalborgensiske iværksætter-miljø. Det resulterede i, at en flok iværksættere fra tech- og digitalverdenen i 2015 gik sammen om at udveksle erfaringer og viden. Det var imidlertid en løst sammensat gruppe med få aktive hovedpersoner.

Læs også: Havnebyen, hvor Janteloven forsvandt

Men det er der blevet ændret på i 2016, hvor man har organiseret sig mere struktureret. Samtidig er et andet initiativ, ved navn Startup Community, gået i luften i Aalborg-området.

Startup Community skal fungere som en informationsportal. De ønsker at samle alt vedrørende startups i Aalborg og præsentere det i en samlet brugerflade, mens NextNord primært fokuserer på at præsentere mennesker for mennesker.

Mere netværk og interaktion

Målet med NextNord er at skabe mere netværk og interaktion mellem de forskellige grupper af iværksættere. Fokus er indledningsvis koncentreret omkring Aalborg og omegn, men vil senere udvide til at dække hele Nordjylland.

”Det vil være til gavn for hele regionens erhvervsliv, da der lige nu sker en ‘udflytning’ af startups i vækst, som vi tror, vi kan mindske kraftigt ved at skabe et bedre miljø for iværksætterne lokalt i Nordjylland,” siger Morten Ellegaard Larsen, bestyrelsesformand i NextNord.

I den forbindelse kommer NextNord til at afholde forskellige arrangementer. Her vil der både være fagrelevant indhold og tid til socialisering.

Et knudepunkt for kontakt mellem personer

Ved siden af networking og videndeling vil NextNord gerne være et knudepunkt for kontaktskabelse mellem personer med udfordringer og personer med mulige løsninger. Her vil man kunne udpege nøglepersoner frem for institutioner, hvormed kontakten bliver hurtigere og mere direkte.

”Det er en ambitiøs idé, fordi det indebærer et indgående og personligt kendskab til mange facetter af miljøet. Derfor er det også en prioritet at finde finansiering til at fastansætte en eller flere personer målrettet disse opgaver,” siger Morten Ellegaard Larsen.

Derfor er NextNords vision, at iværksættere i hele regionen har nem adgang til at kommunikere med hinanden, udveksle erfaringer og viden og på den måde finde sammen i de teams, der kan skabe fantastiske produkter og vækst.