Arkiver

GuideIværksætterlivNyheder

Tech-Posten: Se vinderne af Ivækstprisen – og ugens andre store nyheder

Tech-Posten, Ivækstprisen

Tech-Posten er dit startup-overblik. Vi ser på den forgangne uge og den kommende uges events og planer – og selvfølgelig er der også plads til pudsige indslag i form af noget af det tech, vi falder over i hverdagen. Velkommen til Tech-Posten.

Denne uge blev ikke mindre end otte priser uddelt til Ivækstprisen 2016. Vi var med hele aftenen, og det kan du læse om her, hvor du også kan se, hvem vinderne blev. I Aarhus blev der også uddelt priser til iværksættere ved Den Gyldne Fugl, hvor on-demand platformen Raskrask.dk blev kåret til Årets Iværksætter.

Læs også: Ivækstprisen 2016: Dagens iværksættere er nutidens opdagelsesrejsende

Af andre nyheder skal det nævnes, at den danske velfærdsteknologiske softwareplatform Sekoia modtog en tocifret millioninvestering fra Gjørup-parret, som blandt andet er kendt fra legetøjskæderne BR og Toys “R” Us. Også i udlandet blev der uddelt penge, og her kunne Big data-virksomheden Palantir fortælle, at de har rejst 2o millioner dollars i november.

Manden bag ølmærket Corona er død. Men i sit testamente har han forgyldt samtlige 80 indbyggere i sin landsby, som nu alle kan kalde sig millionærer. Black Friday fik danskerne til at væmmes, og måske ønske de var blevet forgyldt, men så er det heldigt, at AirBnb har åbnet op for at man ikke blot kan leje sin lejlighed ud, men også sine evner som lokal guide.

Ugens overspringshandling

Ej heller denne gang slipper I for at blive rodet ud i en overspringhandling. En, som godt kan give stive fingerled og sved på panden. Det gælder nemlig om at skrive så hurtigt som muligt, så ens lille rumskib kan skyde de væmmelige ord, der er på vej ned af skærmen! Spil Ztype her.

View post on imgur.com

Ugen, der kommer

Vi ser frem til at deltage på Slush i Helsinki. Meget! Og vi håber på at møde en masse startups blandt sne, saunature, afterparties og oplæg. Tøv endelig ikke, med at give os besked, hvis du skal med.

Inden vi flyver mod kuldegraderne skal vi dog en tur ud i Falconer Centret, hvor RedSeminar løber af stablen mandag. Her vil Tommy Ahlers, Jakob Jønck, Chistian Stadil og mange flere tale i en god sags tjeneste. Køb din billet her – hele overskuddet går til Røde Kors.

Læs også: Jakob Jønck: Der er smukt at lave noget, der gør verden til et bedre sted

Det er ikke kun i Helsinki, at det sker. Det er også ved at være oppe over med Disrupt London den 5.-6.december. Det er TechCrunch, som står bag, og de kan melde, at der allerede den 3. december er et Hackathon i anledning af konferencen.

Søndagsfristelser

Danmark er ikke helt så godt med i robotkapløbet, som vi gik og troede, kunne man høre i TV 2 Business den forgangne uge. Det må vi jo gøre noget ved. Man kan starte med at højne interessen for området, som stadig er omgærdet af et nørdet mørke.

Robotter er nemlig mange ting. Se bare de her Hive Mind Robots, som kan lære at hente din telefon, arbejde sammen og arrangere sig i mønstre. Bagmændene har endda lavet en GitHub-side, så andre kan komme i gang med at teste dem.

https://www.youtube.com/watch?v=L-_-voSpSQo

Hvis du ikke allerede kender ham, så er det på tide, du møder Cozmo. En lille, interaktiv robot, der er programmeret til at have rigtige følelser, og som bruger machine learning til at lære sin ejer at kende.

Sidst men ikke mindst har et startup i Sønderborg lanceret en Kickstarter-kampagne for deres gadget, Mara Pen. En stylys-lignende pen, som overflødiggør laser pointers og præsentationsværktøjer, da al navigation, præsentation og kontrol er samlet i ét.

Læs også: Tech-Posten: En uge i entreprenørskabets tegn

That’s all follks!
God søndag.

Skriv et svar