Arkiver

NyhederUngt Tech

Hatch IT Lab: Iværksættermiljø for studerende med iværksætter-drømme

Iværksættermiljø, Hatch IT Lab

Det nye aarhusianske iværksættermiljø Hatch IT Lab er målrettet studerende på sidste del af studiet, der ønsker at prøve drømmen af som selvstændig inden for IT, elektronik, software og produktudvikling.

Mange studerende drømmer om at starte egen virksomhed og stå på egne ben. Nogle har fundet inspiration på studiet, mens andre blot har fået en god idé, de brænder for at udvikle. Men ligesom når fuglene flyver fra reden, kan overgangen fra studerende til selvstændig ofte være problematisk og frustrerende.

Det har i Aarhus ført til etableringen af IT-iværksættermiljøet Hatch IT Lab på Institut for Datalogi på Aarhus Universitet. Projektet er målrettet studerende, der studerer i IT-byen Katrinebjerg, som nærmer sig slutningen på deres studie og drømmer at blive selvstændige inden for IT, elektronik, software og produktudvikling.

”Vi tilbyder alle studerende i IT-byen Katrinebjerg at søge om optagelse i HatchIT Lab i sidste halvdel af deres kandidatuddannelse samt i 12 måneder efter endt studium. Vi understøtter de studerende med viden og netværk, så deres virksomhed får den bedste start. Ideen er, at Hatch It lab skal fungere som en glidende overgang mellem studieliv og arbejdsliv,” siger Peter Hoffmann, Erhvervs- og kommunikationskoordinator på Institut for Datalogi.

Anderledes, men ikke langt fra vante rammer

Hatch IT Lab adskiller sig fra andre iværksættermiljøer i Aarhus. Hatch IT Lab er nemlig tæt knyttet til de IT forsknings- og uddannelsesaktiviteter, som i forvejen findes på universitetet og i IT-byen Katrinebjerg. På den måde får de siddende startups et ben i hver lejr. På den ene side har man mulighed for at prøve sig selv af som iværksætter. På den anden side kan man samtidig drage nytte af alle de tilbud til iværksættere, som Aarhus Universitet tilbyder for eksempel Studentervæksthus Aarhus og SpinIn

”Fordelen består i muligheden for at ”gå ind ved siden af” og søge sparring og rådgivning hos Aarhus Universitets eksisterende netværk af forskere, undervisere, specialvejledere og medstuderende. Du har et stort vidensmiljø til fri afbenyttelse lige på den anden side af døren. Mange af vores forskere på Institut for Datalogi er eksempelvis vandt til at søge bevillinger og samarbejde med erhvervslivet, så den viden kan man også gøre brug af,” siger Peter Hoffmann.

12 måneder til at afprøve drømmen

Hatch IT Lab er åben for studerende på studieretningerne DatalogiIT-produktudviklingInformations- og kommunikationsteknologi og Elektronik- og IT-ingeniør ved Aarhus Universitet.

Interesserede studerende udfylder en ansøgnings-formular, der blandt andet indeholder et pitch, introduktion af virksomheden, forretningsplan med mere. Vurderes det, at idéen har ben at stå på, gives der plads.

Hatch IT Lab huser på nuværende tidspunkt seks startups. Selvom forløbet er normeret til 12 måneders varighed, er grænsen ikke skåret ud i sten.

”Det er ikke sådan, at man bliver smidt ud fra den ene dag til den anden. Når vi sammen med iværksætterne vurderer, at virksomhederne kan stå på egne ben, hjælper vi dem videre ud i verden,” siger Peter Hoffmann.

Øget interesse blandt studerende

Hatch IT Lab er skabt for de studerendes skyld og iværksætteri har stor bevågenhed fra ledelsen på Aarhus Universitet. Derfor kigger folkene bag Hatch IT Lab også på mulighederne for at udvide med flere pladser og udbrede projektet til flere studerende på Katrinebjerg, fortæller Peter Hoffmann:

”Man mærker en stor lyst og drivkraft, når man kommer op på Hatch IT Lab. Så længe man kan mærke den motivation, er der ingen grænser for, hvor de studerende kan komme hen,” afslutter Peter Hoffmann.

Skriv et svar