EventsIværksætterlivNyhederSlush

Startups gør klar til Slush: Udvalgt til the Nordic Showcase

Slush, Pleo, Trayce

Noget mange iværksættere ser frem til er den årlige Slush. En startup event, der trækker over 15.000 folk til Helsinki i november trods minusgrader og mørke. Selvfølgelig er også mange danske startups tilmeldt. Vi har talt med nogle af dem.

Det er første gang nogensinde, at danske Pleo.io deltager på Slush. Og det er der en ganske bestemt grund til. Pleo er nemlig udvalgt af Slush til at tale på den store scene. Også for Trayce er det første gang i Helsinkis verdenskendte startup-summit, som bliver afslutningen på Nordeas acceleratorprogram.

pleo
Pleo

Alen Cvisic fra Pleo:

Pleo er et fintech-startup, som har sat sig for at genopfinde firmakreditkortet. Stifterne Jeppe Rindom og Niccolo Perra har begge har en fortid i Tradeshift. Her svarer Alen Cvisic, marketing manager.

Hvorfor deltager I på Slush i år?

“Pleo blev udvalgt som en af de nordiske game changers af Slush, så vi skal præsentere på den store scene, som også går under navnet Founder Stage, allerede på den første dag, som en del af den nordiske show case. At være udvalgt som en af de bedste up-and-coming startups i ele regionen af sådan en højprofileret begivenhed er en stor anerkendelse for Pleo og selvfølgelig den primære grund til, at vi deltager i Slush i år.”

Læs også: Pleo rejser 20 millioner kroner i første kapitalrunde

“Vi deltog ikke sidste år. Pleo har først lanceret i år, hvor vi vandt The Pioneer of The Year og var blandt favoritterne i Money2020 og Business Insiders top-fintechstartups. Teamet bag Slush har derigennem hørt om om og inviterede os til at præsentere på scenen.”

“Sessionen bliver åbnet af den norske kronprins Haakon, så kom endelig forbi.”

Hvad vil I have ud af dagene?
“Vi håber på at møde en masse interessante folk og få fremvist Pleo for tusindvis af tech-entreprenører og -entusiaster, så vi kan vække deres interesse for Pleo.”

Hvad må man bare ikke gå glip af i år? – og hvorfor?
“Vi har desværre ikke haft ordentlig tid til at fordybe os i programmet ud over den nordiske showcase, da vi kun er i Helsinki den ene dag. Men hvis vi har tiden til det, vil vi gerne forbi en af de spændende key notes.”

Trayce, Slush

Thomas og Christopher fra Trayce

Trayce laver intelligent og effektiv udlægshåndtering og kørselsgodtgørelse til virksomheder. De støttes blandt andet af Venture Cup og Fonden for Entreprenørskab og deltager for første gang i Slush.

Hvorfor deltager I på Slush i år?

“De sidste 12 uger har vi været med Trayce i Stockholm, for at deltage i Nordeas acceleratorprogram, hvilket afsluttes i Helsinki dagen inden Slush med en stor ‘demo day’. Efter dette runder vi hele forløbet af med, at alle de deltagende startups tager sammen til Slush. Så det bliver en stor uge med mange spændende oplevelser.”

Hvad vil I have ud af dagene?

“Vi skal have en masse inspiration i løbet af Slush, og så skal vi også have snakket med en masse mennesker. Det er fedt, at der kommer så mange forskellige deltagere fra hele verden, så der vil være masser af super dygtige mennesker, vi helt sikkert gerne vil både opleve og snakke med.”

Hvad må man bare ikke gå glip af i år? – og hvorfor?

“Der er meget spændende på programmet, så det er svært at vælge, hvad man helst ikke vil gå glip af. Som startup er det altid sjovt at se, når andre startups pitcher sine virksomheder, så jeg tror ,vi kommer til at se lidt af deres ‘Slush 100’ pitchkonkurrence. Ud over det er der nogle forskellige talere som Chris Sacca og Arielle Zuckerberg, panel-diskussioner om designs rolle i startups og AI, der alt sammen bliver fedt at se.”