Arkiver

BusinessFintechNyheder

Spar Nord skyder penge i abonnements-app med internationalt potentiale

Subhub, abonnementer

I tråd med Spar Nords nye strategi investerer banken i abonnementsservicen Subhub, som banken ser stort potentiale i. Subhub er Spar Nords første investering inden for fintech.

I starten af november lancerede Spar Nord sin nye strategi, hvori banken lægger vægt på digital omstilling. I forbindelse med den nye strategi har Spar Nord nu valgt at investere et mindre millionbeløb i abonnementsservicen Subhub. Banken ser stort potentiale i Subhub, da flere og flere forbrugsvarer og services i disse år overgår til abonnementsordninger.

Spar Nord håber, at Subhub vil have samme potentiale som Mobilepay, fordi den både løser et reelt problem og samtidig er nem at komme i gang med. Det skriver Børsen.

Det globale udbud i kraftig stigning

Markedet er også i vækst. Det globale udbud af abonnementer er sammen med efterspørgslen kraftigt stigende. Ifølge Børsen er det gennemsnitlige antal abonnementer pr. amerikansk forbruger mangedoblet i løbet af de seneste år.

Og som så ofte før peger pilen i samme retning i Danmark.

“De fleste har allerede abonnementer på tv-, streaming- og lydtjenester, men også abonnementer på eksempelvis madvarer fra Aarstiderne, træning i Fitness World, mobilabonnement, internetabonnement m.v. er efterhånden meget udbredte, og det hele er på kun få år blevet en meget vigtig del af den enkelte danskers hverdag,” siger Thomas K. Laursen, medstifter af Subhub til Børsen.

Hurtig udbredelse: Sigter globalt fra start

Subhub vil udligne forholdet mellem virksomhederne, der sælger abonnementer, og forbrugerne. Startuppet ønsker at blive forbrugernes foretrukne værktøj til styring af abonnementer. Her gøres det blandt andet nemt at tilmelde, afmelde og bruge abonnementer. På den måde mindskes de problemer, der er forbundet med løbende at tegne nye abonnementer og samtidig have et reelt overblik over, hvad man egentlig betaler for.

Der er allerede kørt pilotprojekter på Subhub, der ligesom Mobilepay er gratis. Det ventes at appen lanceres efter nytår.

Subhub starter lanceringen gennem Spar Nords kundenet. Herefter regner man hurtigt med at hoppe på de store bankers databaser for at sætte fart i udbredelsen. Herefter sigter Subhub efter global udbredelse.

Skriv et svar