Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

NyhederSoftwareUdland

London-startup lancerer app i København: Vi kan lære meget af Danmark

Citymapper, transportapp

Den London-baserede startup Citymapper lancerer deres transportapp i København. Her er transportindustrien nemlig ret avanceret i forhold til andre byer. Og det ser folkene bag Citymapper stor værdi i.

Det er ikke hver dag, at en international startup vender snuden mod Danmark, fordi der her findes et avanceret testmiljø inden for deres branche, som tilmed kan bruges til at skalere ud internationalt igen. Men det er begrundelsen for, at den Londonbaserede startup, Citymapper, som findes i 37 byer over hele verden, har lanceret i Danmark.

Citymapper blev stiftet i 2012 og er i dag en series B-virksomhed med 50 millioner dollars i funding. Kort fortalt er det en transportapp, der kombinerer lokalt kendskab med globalt udkig. Appen blev Apples ’App of the year’ i 2013, 2014 og 2015 og blev Editor’s Choice i den danske app-store blot en uge efter lanceringen.

København er et avanceret testmiljø

Men det var ikke fordi, der var en kæmpe kundeskare at hente i København, at startuppet valgte at satse her. Der er langt flere brugere at hente i byer som New York og Hong Kong, hvor Citymapper også findes.

Men Danmark er langt fremme på transportfronten digitalt. Her er al trafikdata samlet åbent i én organisation, Rejseplanen, og der er høj grad af efterspørgsel fra brugerne, som finder det meget naturligt at benytte e-ticketing og fylde sit Rejsekort op online, fortæller Claudia Bruyant Ndege, General Manager for Norden i Citymapper.

”Konkret kan Danmark tilbyde os åben data af høj kvalitet, mobile billetter og avancerede betalingsformer, samt stor variation i transportformer som eksempelvis taxi, bycykler og havnebusser,” siger hun på en Skype-forbindelse fra London.

Det var faktisk hendes idé at trække Citymapper mod København, hvor hun boede, før hun flyttede til London, og den idé der var med til at få hende ansat hos startuppet.

Citymapper er appen med flest transportmidler

Men hvad er det, der gør Citymapper attraktiv? Vi har jo både Google Maps, Rejseplanen og Apple Maps at vælge mellem allerede.

”Citymapper dækker store dele af verden, men formår at beholde den lokale følelse. Vi har alle de lokale trafikikoner, som i København er s-togs linjerne, busserne, togene og bycyklerne, så man her kan kombinere alle transportformer. Og som en ekstra gimmick regner Citymapper ud, hvor mange kalorier du forbrænder på din tur i lokal mad. Hotdogs, sild eller lakrids for eksempel,” fortæller Claudia Bruyant Ndege og uddyber, at appen er den app i Danmark, der indeholder flest transportmidler, så brugerne kan sammenligne alle muligheder på én gang ved bare at taste destinationen ind.

En feature hun godt kan lide ved Citymapper er, at appen kan bruges på tværs af alle byer. Så når hun er på besøg hjemme i Danmark, spørger appen, når hun lander, om hun har lyst til at skifte over til København. Og hendes venner og familie kan med samme app følge, hvor langt hun er, mens hun også selv får live opdateringer på, hvordan trafikken udarter sig.

”Vi har inkorporeret erfaringer fra de 36 andre byer, vi er i, og kan trække på millioner af daglige brugere, så vi kan tilbyde den mest effektive vej fra A til B også i meget komplekse transportbyer. Vi viser brugerne ruter, de ikke vidste eksisterede og gør det dermed både sjovt og effektivt at komme frem,” siger Claudia Bruyant Ndege.

four-app-pictures
Citymapper in app, hvor de lokale ikoner fremgår, hvor venner kan følge ens rejsetid, og man selv kan se live afgange. Øverst i artiklen er det et billede af Claudia Bruyant Ndege i dansk tema.

Skriv et svar