Arkiver

EventsNyhederSlush

Chris Sacca: Norden er fyldt med talent og gode muligheder

Chris Sacca

Chris Sacca var første indslag efter et hedt åbningsshow fyldt med gnister og ild til Slush i Helsinki. Med den finske computerprogrammør Linda Liukas kom han vidt omkring både skole, investeringer og Nordens (sære) vaner.

“Det er sjovt med jer. I har intet problem med at være nøgne sammen, men de nordiske lande har det generelt svært med at pitche!”

Ordene var Chris Saccas. Han var første navn på Founder Stage, da Slush startede med et fyrværkerishow af gnister og ild i Helsinki onsdag. Nu er det jo mest Finland, der har tradition for at gå i sauna, men superinvestoren fra Lowercase Capital og Shark Tank havde alligevel en pointe. De nordiske lande er lidt mere private, end hvad han nok er vant til i USA. Især i det solrige Californien, hvor det falder folk helt naturligt at falde i snak på gaden, tale sig selv og hinanden op og ikke være bange for at være lidt for meget.

Læs også: Podcast #161: Angelwings er tilbage med Chris Sacca

Men vi skal være bedre til at fastholde hinandens blik og tro på, at vi kan noget. For Norden er fyldt med talent, sagde han med fasthed i blikket og glimtende sølvtråde på cowboyskjorten.

“Silicon Valley har ikke patent på talent. Det er ikke et eksklusivt Silicon Valley-fænomen. Norden har meget at byde på. I har mange konkurrencefordele. I kan flere sprog, langt de fleste har et pas og er vant til at rejse i verden, mange har set store dele af Europa og de forskellige kulturer og I har gode offentlige skoler og sundhedssystmer,” sagde han.

Læg vægt på at være interessant

Og det er på tide, de unge talenter i Norden – men også resten af verden – vågner op og udnytter deres evner. En pointe, Chris Sacca lagde stor vægt på, var at være interessant og fri.

Fri på den måde, at man i stedet for at købe en masse ting, sætte sig i et dyrt hus og købe en stor bil, skal bruge sin tid og penge på at rejse og søge sine drømme. “Sig dit job op og gå efter det, du brænder for,” rådede han. Det gør folk meget mere interessante. Og er man Chris Sacca, så investerer man kun i interessante, og gerne underlige folk med skæve personligheder, som han forklarede det.

“Det, der gør folk interessante, er rejser, uddannelse, at have arbejdet frivilligt i en NGO, eller være interesseret i filosofi eller litteratur. Det er dem, jeg vil arbejde med dag og nat. Tech er fantastisk, det er ikke det. Men vi har glemt dem, der kan fortælle den gode historie og dem, der har en forståelse for brugerne og mennesker,” sagde Chris Sacca.

Giver risikovillighed og business know how videre til sine børn

Selv pjækkede han ofte fra skole. Hvis han meldte sig til en fortælle-konkurrence, så lod hans mor ham blive hjemme for at hellige sig historien. Eller hun tog ham med på Naturhistorisk Museum i skoletiden fra tid til anden. Det bygger karakter at turde tage nogle chancer, fortalte Chris Sacca. Det samme prøver han at lære sine døtre, da det ofte mest er drenge, der får lov til at slippe godt fra at hustle lidt, mens piger får ros får at være lydige.

På Periscope kan man derfor se Chris og to af hans døtre læse aktienyhederne hver morgen, så de bliver kloge på et område, som mænd i dag sidder tungt på. De lærer at læse aktiekurserne og får lov til at heppe på dagens tabere. Man skal nemlig tage ansvar for fremtiden – både sin egen, sine børns og verdens. Og vi kunne da heller ikke se os fri for at få et par stikpiller til Trump smidt ind i interviewet på Founder Stage.

Der var ingen tvivl om, at Chris Sacca er en ildsjæl. Og en meget passende første taler til at åbne Slush 2016.

Skriv et svar