Arkiver

EventsNyhederSlushVenturekapital

Nordic Makers slog et slag for angel investors til Slush

Nordic Makers, Angel investors

Der er brug for flere angel investors. De kommer nemlig ikke bare med penge, men også med værdifuld viden og erfaring. Det var konklusionen ved torsdagens diskussion med angel investorerne i Nordic Makers til Slush.

Under titlen “The rise of the angels” gik eliteiværksætterne Hampus Jakobsson, David Helgason, Martin Von Haller, Tommy Andersen, Erik Byrenius og Thomas Madsen-Mygdal på scenen torsdag til Slush. De er nemlig alle en del af angel investor-netværket Nordic Makers, som har fokus på nordiske startups.

Læs også: Eliteiværksættere går sammen om at styrke Danmarks startup-miljø

Men hvorfor er det vigtigt med netop angel investors? Er penge ikke bare penge?

Angel investorer er kloge penge

Nej, lød det fra scenen. Angel investors er vigtige af flere gunde. Angel investors kan åbne døre med deres vidt forgrenede netværk. De har store investeringer bag sig, som både giver dem et solidt fundament til at skabe kontakter og til at forstå nye startups på jagt efter netop kontakter, fortalte Erik Byrenius, som er kendt for blandt andet at have stiftet OnlinePizza.

Han er en entreprenør turned investor, som han kalder det. Og dem skal vi have flere af, slog Martin Von Haller fast. Martin von Haller er medstifter af Nordic Makers, men også co-creator på fællesskabet #CPHFTW, som nok nær ved alle danske startups har hørt om.

For stiftere og entreprenører er for langsomme til at blive angels og begynde at give tilbage til miljøet og hjælpe næste generation frem, lød det fra Martin von Haller, som dog ikke kun er angel nu. Han er stadig operativ i #CPHFTW, og det skal man huske. Man behøver ikke give de helt store penge, man kan også give mindre og tilbyde en stor portion viden og erfaring, så man ikke skal give alt det fra sig, som trak en ind i startupmiljøet. Med det kan de nordiske lande nemlig komme op og konkurrere med USA.

Vi skal styrke den nordiske startupscene

Det handler for Nordic Makers om at styrke Norden. Men det handler også om at give igen. Og nok er penge rare, men det er især erfaringen, som netop angels investors kan bidrage med, der er brug for mere af, lød det fra Tommy Andersen, som nok er mest kendt for at have stiftet Libratone og nu også have medstiftet Nordic Makers.

De kan sætte sig ind i rollen som stifter. De kan stadig huske, hvor frustrerende det kan være. Hvor ensomt det kan være at sidde klemt mellem VC’s og ansatte, sagde Hampus Jakobsson, medstifer af Brisk og TAT. Det handler også om værdier. Og en angel investor smider ikke bare penge efter et hvilket som helst startup. Der skal være passion, en gnist. Der skal være et match. De vil kunne se en fremtid i de startups, som de vælger at støtte.

Det er nemlig dem, der skal skabe fremtidens jobs, og det er noget, angel investorerne i Nordic Makers kerer sig om.

Skriv et svar