Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

NyhederSustainable TechUdland

Europas bedste digitale scaleups er fundet

EIT Digital

EIT Digital Challenge stræber mod at finde de mest lovende digitale startups i Europa og hjælpe dem med at accelerere. De fem vindere for hver kategori er nu fundet.

Startups fra hele Europa har kæmpet i fem kategorier for at få adgang til over 130 partnere og 50.000 euro i præmie. Det er nogle af de ting, deltagerne i EIT Digital Challenge har set frem mod. Nu er de fem vindere fundet fra fire lande.

EIT Digital Challenge søger at finde de mest lovende digitale startups i Europa og hjælpe dem med at accelerere. Konkurrencen er med til at identificere den næste bølge af lovende scaleups og denne gang kommer de bedste fra Spanien, Tyskland, Irland og Østrig.

Vinderne af EIT Digital Challenge 2016

De fem vindere er valgt ud fra deres potentiale til at spille en vital rolle i Europas digitale transformation inden for fem nøgleområder; digital infrastruktur, finans, velvære, byer og industri.

Vinderne blev:

AOIFES fra Spanien. En virksomhed, der med deres kognitive hotspot-teknologi forbedrer WiFi-ydeevne.

BLITAB Technology fra Østrig, der udvikler en taktil braille tablet til blinde og synshæmmede.

Sedicii Innovations fra Irland. Et startup, der arbejder med cybersikkerhed, hvis teknologi beskytter brugernes identitet på internettet.

Green City Solutions fra Tyskland, som har udviklet det såkaldte CityTree, der bruger en kombination af sensorer og levende planter til at reducere luftforurening.

Exipple Studio fra Spanien, som har lavet en AI-platform, som muliggør interaktion gennem håndbevægelser med fysiske objekter.

Vil skabe flere europæiske succeshistorier

Alle vinderne modtager adgang til EIT Digitals pan-europæiske innovations netværk og støtte til at vokse gennem EIT Digitals accelerator samt 50.000 euro i kontanter.

”Med disse virksomheder har vi identificeret nogle af Europas mest innovative digitale scaleups. De har vist, at de har et product to market-fit og et højt potentiale for at lykkes på verdensmarkedet. Nu stræber vi efter at accelerere deres vækst og skabe nye europæiske succeshistorier,” siger Dominik Krabbe, leder af EIT Digital Challenge i en pressemeddelelse.

I alt blev 15 startups udvalgte til konkurrencen. De 10, som ikke vandt en kategori, vil også få adgang til EIT Digitals netværk.

EIT Digital Challenge har kørt siden 2014. Siden dengang har mere end 1400 virksomheder fra 27 europæiske lande ansøgt om at komme med i konkurrencen. Tidligere har tyske Konux vundet, som ekspanderede til USA; hollandske Undagrid, hvis teknologi nu er implementeret til at tracke udstyr i de største lufthavne i Europa og franske Sentryo, som i starten af 2016 hentede to millioner euro i investering.

screen-shot-2016-12-07-at-10

Skriv et svar