BusinessDe små aktuelleNyheder

Startupbootcamp udvider til Kina og lancerer nyt program

Startupbootcamp, accelerator, chengdu

Startupbootcamp samarbejder med den kinesiske inkubator Thinkzone om at bringe det industrifokuserede accelerator program til det kinesiske marked.

Startupbootcamps rødder kan spores tilbage til København i 2010, hvor Startupbootcamp blev en realitet. Målet var fra start at hjælpe verdens bedste iværksættere med at vokse deres startups. Projektet tog hurtigt fart og flere sluttede sig til netværket og begyndte at oprette programmer rundt omkring i Europa.

I dag er Startupbootcamp blandt de førende acceleratorer i verden med programmer på flere kontinenter og et stort globalt netværk.

Og nu ekspanderer acceleratoren igen. I et samarbejde med Kinas første inkubator, Thinkzone, lancerer Startupbootcamp sin første acceleratorprogram i Kina.

Starter i Chengdu: Den perfekte port til Kina

Det netop lancerede program fokuserer på Digital Health. Udgangspunktet er byen Chengdu, der er blevet valgt på baggrund af byen politiske- og industrielle opbakning til entreprenøriske initiativer. Desuden er regionen kendetegnet ved at have nogle af Kinas bedste hospitaler og medicinske forskningsinstitutioner.

“Chengdus teknologiske udvikling gør byen til den perfekte port til andre kinesiske regioner. Mulighederne for digital health i Kina er enorme, ikke kun i Sichuan regionen, men i hele Kina. Den store efterspørgsel efter et bedre sundhedsvæsen blandt den hurtigt voksende middelklasse samt frigørelsen af det private forsikringsmarked kræver nye og skalerbare løsninger hurtigt,” siger Carsten Kølbek, medstifter af Startupbootcamp.

Og det nye acceleratorprogram er blot det første i en serie af planlagte Startupbootcamp-programmer. Over de næste tre år vil Startupbootcamp i samarbejde med Thinkzone lancere yderligere ni acceleratorprogrammer baseret i Kina.

Starten er gået

Startupbootcamp har allerede åbnet for ansøgningerne. Her vil ti nøje udvalgte startups få chancen for at deltage i Startupbootcamps første Digital Health-program. De udvalgte startups, der skal komme fra Kina og nabolandene, vil alle være fokuseret på at forbedre adgangen til kvalitets sundhedspleje inden for områder som digital medical devices, genomics og wearable devices.

Programmet varer tre måneder. I denne periode vil de udvalgte startups modtage støtte gennem alle stadier af deres forretningsvækst. Her understøttes stadier som market fit, produktudvikling og salg af skræddersyet hands-on sessioner.

Ikke blot en dans på roser

Men programmet indebærer også række muligheder og goder, som hvert af de ti startups kan drage nytte af. Hvert startup modtager et beløb svarende til 13.000 euro i seed investering. Desuden får deltagerne adgang til kontorlokaler, mentoring fra en bred vifte af industri specialister, introduktioner til lokale partnere og investorer og adgang til Startupbootcamps store internationale netværk.

“Vi er interesseret i startups, der har demonstreret momentum, eller har lanceret en seriøs prototype. I vores Digital Health-programmer i Berlin og Miami har vi modtaget 300-500 ansøgninger for hvert program. Vi forventer at antallet bliver endnu højere i Kina, så konkurrencen kommer til at være voldsom,” siger Christina Pamela Christiansen, Program Director med ansvar for Digital Health-programmet.

Der er åbent for ansøgninger til Startupbootcamp Digital Health Chengdu indtil den 20. marts 2017.  Programmet starter i maj-måned.