Arkiver

NyhederSocial MediaSoftware

I 2016 ville vi have video: Startups forudså tendensen

Video

Video er langt fra en ny trend, men i 2016 fik vi for alvor øjnene op for formatet. Og tendensen fortsætter.

Det var en af de største trends i 2016. Ikke at video var ubetydeligt før, men i år katapulterede det stigende behov for visuelle elementer og opmærksomhedsfangende sekvenser video frem som en af de vigtigste tendenser inden for markedsføring.

Der har været en over tre gange stigning i videoindhold på Facebook mellem 2014 og 2015, YouTube har mere end én milliard brugere, som er villige til at lægge mere tid på sitet end tidligere – 40 minutter pr. session, en stigning på 50 procent siden 2014. Snapchat har ti milliarder daglige visninger, og for brands kan video øge konverteringer til salg med 80 procent ifølge Search Engine Watch.

Video bliver mere vigtigt de kommende år

Og vigtigheden af video vil kun stige. Ifølge et White Paper udarbejdet af Cisco, vil online video streaming og downloads tage en stadig større andel af trafikken, og frem mod 2020 vil det vokse til mere end 80 procent af al forbruger internet trafik.

Også Forbes har video som en af de mest dominerende trends inden for sociale medier i 2016. Både Live video og såkaldte Stories sniger sig ind deres Top-7.

Videotendensen har flere startups set og sat sig på. Eksempelvis Videofabrikken, som laver online videoer til virksomheder. For tre år siden begyndte stifter Henrik Brændgaard at holde foredrag om YouTube og vigtigheden af korte, præcise videoer i brands markedsføring. Men som han udtalte til Trendsonline, så er det først nu, at folk begynder at tage kanaler som YouTube seriøst – og det nyder han nu godt af.

Det kræver en god strategi at bruge video korrekt

Men med så meget materiale, at det ville tage en person mere end fem millioner år at gennemse mængden af video, der krydser de globale IP-netværk hver måned i 2020, er der selvfølgelig også en masse bras. Det kræver en form for strategisk snilde at bruge video rigtigt og slå igennem de millioner af andre klip derude.

”Vi kan se, at brugen af video nu er nået til et stadig, hvor koblingen til den strategiske værdi for brands og virksomheder bliver central. Brugen af video er gået fra at være noget, men gjorde lidt for sjov, over en fase, hvor brugen af video blev vigtig, til nu at være decideret forretningskritisk,” siger Mads Kaysen, partner i den nordiske videokoncern IMG_Play, der netop har åbnet kontor i København.

Han oplever, at mange virksomheder kæmper med at opnå værdi i de investeringen de gør i videokommunikation. Potentialet kan folk sagtens se, det er implementeringen, der er svær.

”Alle virksomheder kan opnå forretningsmæssige fordele ved at anvende video i deres kommunikation. Udfordringen er at identificere hvor i kommunikationen video gør størst forskel, og herefter hvordan man sammensætter en smart løsning, som sikrer at man anvender de rigtig kanaler på den rigtig måde,” siger Mads Kaysen.

Brug din data

Også startuppet Zalestool fokuserer på video. Her har de taget fat i at bruge video i salgsmails, altså individuelle mails med videoer og vedhæftede filer, som afsenderen kan følge med i, hvornår bliver åbnet og set. Dermed får afsenderen data om, hvornår modtageren spirnger fra en video, og hvilke der bliver set til ende.

Og netop data er vigtigt, når man arbejder med video, mener også Mads Kaysen.

”Hvis man ikke forholder sig systematisk til sine data og eksempelvis ser på, om brugerne faktisk ser din video til ende eller ej, så risikerer man at kommunikere ineffektivt. Hvis dine brugere max. Holder opmærksomheden i tre minutter, så må du dele dit budskab op og levere det i mindre bidder,” siger han.

Skriv et svar